Ford Fiesta Cup: Kenny Herremans en FordStore Feyaerts scoren de meeste punten in Zandvoort

Kenny Herremans en FordStore Feyaerts kunnen terugkijken op een meer dan succesvol raceweekend in de duinen van het mooie Zandvoort. Zij wisten in de drie races op zondag de meeste punten te scoren en komen zo ruim aan de leiding van zowel het algemeen kampioenschap als het Ford Dealer Team Championship. Ook de laatste wedstrijd van het weekend kwam Herremans als eerste onder de zwart-wit geblokte door voor Rik Koen die de winnaar was in het Nederlandse kamp. Verder gingen vooral de jongelingen Tomas De Backer en Milan De Laet aan de haal met de rest van de punten. Hierdoor maken ze niet alleen kans om Junior-kampioen Vanspringel op te volgen maar werpen ze zich nu ook op als de meest ernstige rivalen van Herremans.

Race 1: Tomas De Backer wint

Tijdens de race werd er zodanig veel gewisseld aan de kop van het peloton dat het voor de meeste onder ons een moeilijke opdracht was om de top drie te voorspellen. Al na de tweede ronde moest de Safety Car uitrukken op een bijna droge piste. Het hele deelnemersveld kwam terug bij elkaar waarna Herremans de hete adem van De Backer en Vanspringel voelde. Maar ook Ruben Valckenaere voelde zich goed in deze raceomstandigheden en wist zelfs door te stoten naar een derde plaats algemeen.

Halverwege de wedstrijd bracht de Safety Car het hele veld voor een tweede keer bij elkaar. Bij de herstart schoot de hele Fiesta bende richting Tarzan-bocht, Herremans verloor terrein op Valckenaere-Vanspringel door wat geharrewar in de kop van het peloton, terwijl De Backer wel van de situatie kon profiteren en meteen doorschoof naar de spits van het veld.

In de slotfase neutraliseerde de Safety Car opnieuw de wedstrijd, De Backer won uiteindelijk de wedstrijd achter de SC, voor Valckenaere en De Laet. 

Na het aandachtig ontleden van de beelden van de  tumultueuze race oordeelde de koersdirectie dat het noodzakelijk was om enkele coureurs op de vingers te tikken en straffen uit te delen. Zo verloor Derdaele drie plaatsen – van 2 naar 4 – en 1 strafpunt wegens ‘driving conduct’, Vanspringel kreeg twee keer twintig seconden en 3 strafpunten aangesmeerd als veroorzaker van twee aanrijdingen (en hierdoor pas 6de) en van hetzelfde broek een laken voor teammaat Valckenaere: vijfenwintig seconden voor een aanrijding op een gevaarlijke plaats, twintig seconden voor ‘driving conduct’ (en dus verlies van 3de plaats) en in totaal drie strafpunten!

Nederlander Caresani verloor twee plaatsen, voor het niet respecteren van de SC-procedure en hierdoor schuift Tomas De Backer op naar de 3de plaats in de Dutch Belgian Super Star.

Race 2: Milan De Laet en Kenny Herremans gaan voor Dutch Belgian Super Star

Milan De Laet vertrok vanop de Belgische pole en kon meteen aansluiting vinden bij de Nederlandse top drie. Junior Nathan Vanspringel schoof rechtdoor in de Tarzanbocht en viel terug tot de 18de positie. Herremans was op achtervolgen aangewezen om de snelle De Laet te kunnen bijbenen, maar tevens voelde hij de hete adem van De Backer, Derdaele, Valckenaere, Gaban en een goede De Witte.

Ook in de tweede race kwam de Safety Car al vrij vroeg op het toneel door een incident tussen Wierzbicki en Alexander Borgmans, De Laet was nu de nieuwe leider in de Belgische klasse. Maar door een schuiver van Philippe Huart in de slotfase van de wedstrijd werd ook deze race afgevlagd achter de SC. De 17 jarige De Laet pakt de overwinning voor Herremans, Valckenaere, De Backer, Derdaele, Gaban, Vanspringel en Feyaerts. Vijf seconden straftijd voor Vanspringel wegens ‘jump start’ en drie seconden bij Feyaerts voor het niet respecteren van de startpositie.

Race 3: Zege en snelste ronde voor Kenny Herremans

De laatste race vond plaats zonder Maxim De Witte en op een eindelijk bijna droge piste slaagde Herremans er meteen in om na de start ‘pole’-man De Laet in de Tarzan-bocht te verschalken en op zoek te trekken naar het Nederlandse trio Caresani-Koen-De Wit. Maar De Laet kreeg al snel het gezelschap van Derdaele en De Backer. 

Ook tijdens de derde race mocht de Safety Car niet ontbreken, op de laatste rechte lijn kreeg Nikodem Wierzbicki af te rekenen met een ontplofte motor en het achtergelaten oliespoor. De koersdirectie besliste om de wedstrijd te neutraliseren, Herremans kon zich kronen tot snelste Belg van race voor De Backer-De Laet-Derdaele-Valckenaere-Vanspringel.

In de allerlaatste ronde kreeg Herremans nog de 2de plaats in de Dutch Belgian Super Star in de schoot geworpen, nadat Laurens De Wit met technische averij kreeg af te rekenen. En doordat winnaar Koen wegens onder gele vlag inhalen één plek moest afstaan, werd Kenny Herremans uitgeroepen als winnaar van de Nederlands-Belgische confrontatie.

In het kampioenschap komt Kenny Herremans met 121 punten aan de leiding, voor Tomas De Backer (114), Dylan Derdaele (107) en Milan De Laet (104). Gelijkaardige puntenstand in het Ford Dealer Team Championship met FordStore Feyaerts als leider, voor Ford Peerlings. In de Junior Ford Fiesta Sprint Cup leidt uiteraard Tomas De Backer (114), voor Milan De Laet (104) en gaat Ruben Valckenaere (77) teammaat Nathan Vanspringel (73) vooraf. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!