Ford Fiesta: Ex-kampioen Kenny Herremans erkent zijn meerdere in Dylan Derdaele

Een beetje zoals was voorspeld, hebben Dylan Derdaele en Kenny Herremans hun rol waargemaakt als favorieten in de strijd in de Ford Fiesta Sprint Cup. Niettemin moest de ex-kampioen tot twee keer toe in Derdaele zijn meerdere erkennen. Ook in het Ford Dealer Team-kampioenschap speelde het verenigde Ford Store Feyaerts/Afsprakenmaker/XD Net twee keer voor Poulidor!

“Na twee seizoenen met de familie Longin als coureurs was het met mij als de nieuwe man voor iedereen wat wennen,” stelt Kenny over zijn eerste weekend onder het tentzeil bij FordStore Feyaerts. “Ondanks de twee voorbereidende testdagen, hebben we op Circuit Zandvoort nog moeten zoeken naar het juiste compromis en blijkbaar kozen we iets te veel voor de gulden middenweg. In Race 1 ondervond ik hierdoor veel onderstuur en bleef op mijn honger. Na een grondige ontleding van de cijfergegevens en het bijstellen van de set-up, draaide ik in Race 2 over de volledige afstand een halve seconde sneller, vond vlot aansluiting met de kopgroep en kon zelfs gaan voor een 3de plaats in de Dutch Belgian Super Star, achter Dylan en Rik Koen. Joris Vanhoovels en Raf Pireyn, de twee vertrouwde technici bij Ford Feyaerts, toonden dat zij snel en accuraat reageren en dat geeft mij heel veel vertrouwen voor de samenwerking in de resterende races.”

Dylan Derdaele pakte niet alleen de twee overwinningen, hij startte vanuit pole position en verwezenlijkte twee keer de snelste ronde, goed voor drie extra punten.

“Het is duidelijk dat Dylan en in het bijzonder Belgium Racing/Ford Peerlings onze eerste en voorlopig enige tegenstanders zijn. Het verschil in punten tussen een 1ste en een 2de plaats is niet zo groot, dus dankzij mijn twee tweede plaatsen blijf ik in de buurt van Dylan, maar het team van Patric Derdaele beschikt over meerdere troeven en dan denk ik uiteraard aan Tomas De Backer, de verrassing van het weekend, en Philippe Huart. Tenzij er iemand zich vanuit het tweede peloton vooralsnog naar voren kan werken, hou ik rekening met een strijd voor de grootste beker en de dikste punten van één tegen drie en op dat vlak zijn Dylan en zijn collega’s in het voordeel. In Race 1 kregen we hiervan al een staaltje met Philippe Huart die het mij moeilijk maakte om in de nabijheid te blijven van Dylan… Ik heb al voor hetere vuren gestaan, dus ja, mijn eerste en enige doel is opnieuw kampioen worden!”

FordStore Feyaerts team principal Tom Feyaerts toonde zich dan ook tevreden over de resultaten van de nieuwe aanwinst. Over zijn persoonlijk doen en laten was de coureur een beetje teleurgesteld.

“Ik had in de testdag niet genoeg kunnen rijden en de eerste vrije training op Zandvoort werd te veel beïnvloed door de weersomstandigheden – eerst droog, dan regen, maar wegens afstand tussen paddock en pitlane niet direct de juiste banden bij de hand – waardoor ik achter het stuur van de #4 niet echt kon doordrukken ! Pas tijdens de kwalificaties voelde ik mij in mijn sas en was ervan overtuigd dat ik op de grid ergens in het middenveld plaats kon nemen. Tot mijn verbazing waren de anderen toch iets sneller en was ik niet langer een partij voor John Land, Belle Rappange of Mathieu Eloy waarmee ik tot hiertoe gelijke tred kon houden. Zes auto’s op minder dan 0,9 seconden van elkaar, het zegt alles over het huidige, zeer hoge niveau van de Ford Fiesta Sprint Cup. Hoe dan ook, ik amuseer mij nog altijd opperbest en kijk uit naar de volgende meeting op TT Circuit Assen. Ik reed daar al eerder, die snelle piste ligt mij goed en ik hoop daar een flink resultaat neer te zetten. 

Nog een pluim op de hoed van Dick van Elk en zijn mensen: in moeilijke omstandigheden – lees het laattijdig schrappen van de Zolder Superprix – is hij er toch weer in geslaagd zeer snel een nieuwe datum te regelen en ons op Circuit Zandvoort een zeer relax, aangenaam en vooral super…veilig Corona-weekend aan te bieden! Bedankt hiervoor!”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!