Ford Fiesta Sprint Cup pakt uit met nieuwe kalender

Na een wel heel lange winter kan V-Max Racing Management eindelijk de (herziene) kalender voor 2020 bekendmaken en wanneer er van start kan gegaan worden. 

Vanzelfsprekend is deze kalender nog steeds onder voorbehoud van een mogelijk veranderende situatie maar V-Max Racing Management hoopt dat dit programma nu zonder verdere aanpassingen kan afgewerkt worden.

Natuurlijk zijn er wel enige aanpassingen, het eerste evenement zal zonder publiek verreden worden, maar de promotor hoopt dat de drie volgende evenementen wel op een min of meer normale wijze met (beperkt) gasten en publiek verreden kunnen worden. Hierbij zullen de adviezen en voorschriften van KNAF en RACB, met wie we in samenwerking werkbare protocollen hebben uitgewerkt, nauw worden nageleefd.

V-Max Racing Management hoopt met deze nieuwe kalender, ondanks de beperkingen, toch een volwaardig kampioenschap af te kunnen werken tijdens mooie evenementen.

Vooraf aan de evenementen werden twee testdagen ingepland op de circuits van Zandvoort en Zolder. Bij voldoende aanmeldingen zijn deze geheel exclusief voor de eigen klassen.

In principe zijn er vier sessies voor de Supercar Challenge en 4 sessies voor de Mazda’s en de Fiesta’s. Het is ook mogelijk dat er een open pitlane gedurende de gehele dag wordt gehouden.

Door allerlei verschuivingen was het helaas niet mogelijk Spa-Francorchamps op deze nieuwe kalender te zetten, maar voor volgend jaar heeft de organisatie van de FFSC wel weer twee evenementen op Spa toegewezen gekregen.

Kalender 2020

27 juni (zaterdag): Circuit Zandvoort – Testdag
12 juli (zondag): Circuit Zolder – Testdag 
7-9 augustus: Circuit Zolder – Superprix
25-27 september: GAMMA Racing Day – TT Circuit Assen
9-11 oktober: Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort
30-31/10 – 01 november: Finaleraces – TT Circuit Assen

V-Max Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!