Ford GT40 naar nieuwe zege in de Spa Six Hours?

Het is zonder meer één van de afspraken voor historische racewagens op het mooiste circuit ter wereld. Van 25 tot 29 september maakt de Spa Six Hours 2019 het mogelijk om de mooiste wagens van weleer weer te zien, met tijdens de Spa Six Hours Endurance weer een nieuwe schitterende confrontatie tussen de wagens die de geschiedenis van de autosport hebben geschreven.

Met meer dan 100 wagens op de startgrid, zal de strijd weer intens zijn op zaterdag 28 september vanaf 15u55. De Ford GT40 won al dertienmaal en bleef de laatste acht edities ongeslagen. E staan er maar liefst 15 aan de start, met natuurlijk de winnaars van vorig jaar, Marcus Graf Von Oeynhausen en Nico Verdonck! Voor de ervaren Duitser en Belg, is een tweede zege mogelijk, maar de concurrentie is sterk! Zo vinden we onder meer Walker, Meaden, Stretton, Davies, Newall, Hart, Meins, Bryant, Cottingham, Nolte, Gläsel, Le Blanc, Schryver, Guenat, Mahé, Hancock… allemaal in een Ford GT40! Ze doen daarbij beroep op een lijst toprijders van vandaag, met Nicolas Minassian, Rob Huff, Gordon Shedden, Nicky Pastorelli, en ook een zekere Eric van de Poele, naast de Amerikaan James Farley! Dat belooft, 50 jaar na de zege van de Ford GT40 in Le Mans.

De Jaguar E-Type is nog steeds de tegenstander bij uitstek van de Ford GT40, maar de laatste zege gaat al terug tot 2010 met het trio Minshaw-Stretton-Minshaw, ook in 2009 als eens winnaar. Jaguar wil de zegereeks van de GT40 stoppen, met onder meer de specialisten Clark-McCaig-Smith, Minshaw, Burton-Finburgh-Newall, Hunt- Blakeney Edwards-Hunt, Melling-Minshaw-Pattle en Halusa-Halusa-Megrue.

Shelby Cobra is er ook met Thierry de Latre du Bosqueau en Christophe Van Riet in de rol van de kapiteins van de Belgische teams, naast Eric De Doncker aan de zijde van De Beaumont en Gaudard, net als het snelle duo Guenat-Mahé, maar opgepast met de betrouwbare Lotus Elan die zeker bij slecht weer hun woordje te zegen zullen hebben. Er zijn de 26R, Shapecraft en S1, waarbij de bolide van Colin Chapman in de handen is van Schryver, Wilson, Balfe, Wolfe, Lynn, Haddon, Tromans, Tomlin, Pink, Fox, Twyman et Hancock, maar ook een zekere Sir Chris Hoy, zesvoudig medaillewinnaar in de Olympische Spelen, die nu echter liever op vier dan op twee wielen racet!

Bij de andere vaste waarden van de Spa Six Hours Endurance, zijn er de superbe Aston Martin DB4 GT DP214 van Friedrich-Hadfield-Mallock, de Bizzarrini 5300 GT (Muelder-Traber-Seefried) en Iso A3/C Grifo Competizione (Nolte-X), de kleine, maar krachtige TVR Griffith van Reuben-Reuben-Whitaker en de Elva GT160 de Birch- Burnett-Bradley en Porsche 904/6 van Fatemi. Verder zien we Marcos 1800 GT, Morgan +4 Supersport, Triumph TR4 et TR4 SLR, Ford Falcon et Galaxie, Gilbern 1800 GT, maar ook Volvo Amazon en zelfs MINI Countryman!

Van Belgische zijde zijn er heel wat rijders van bekende namen tot de gepassioneerde amateurs Pierre-Alain Thibaut, Christian Dumolin, Marc Devis, Freddy Van Sprundel, Geert Boels, Paul Lejeune…

De 27ste editie van de Spa Six Hours Endurance wordt eens te meer een mooie uitgave, die zijn gelijke niet kent.

See you in Spa!

Bron: Spa Six Hours

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!