Ford Peerlings met Tomas De Backer, Walter Cleynhens en Philippe Huart naar Zandvoort!

Ford Peerlings zal tijdens de Openingsraces van de Ford Fiesta Sprint Cup aantreden met Junior-kampioen Tomas De Backer, terug-van-weggeweest Walter Cleynhens en diens good old friend Philippe Huart! Vanaf het tweede treffen, op Spa-Francorchamps, zullen de drie tenoren terug te vinden zijn onder het tentzeil van het verenigde Ford Peerlings/Alnimax Racing!

Zoals eerder werd gemeld, verkoos Belgium Racing binnen het kader van de Ford Fiesta Sprint Cup af te zien van een verdergezette samenwerking met Ford Peerlings.

“Wij kunnen enkel Patric Derdaele en alle medewerkers van Belgium Racing bedanken voor de professionele en vruchtbare samenwerking,” stelt Philip Peerlings. “Vorig jaar werden wij onder de vlag van Ford Peerlings/Belgium Racing met Tomas De Backer nipt 2de in het titelduel met Kenny Herremans – lees Ford Feyaerts – en Tomas won met glans het Junior-kampioenschap. Van zodra Belgium Racing te kennen gaf ermee te willen stoppen, waren wij vastbesloten om verder te gaan.”

Tomas De Backer

Om het vertrek van de technische omkadering van Belgium Racing op te vangen, zal er voortaan geheel anders worden gewerkt.

“In het verderzetten van een aanwezigheid in de Ford Fiesta Sprint Cup, blijft Ford Peerlings natuurlijk een zeer belangrijke partner,”  verduidelijkt Philip. “Wij stellen de auto’s ter beschikking van onze coureurs en als Ford-verdeler hebben wij heel wat voordelen op het vlak van wisselstukken, carrosserieafdeling. Qua logistiek en verplaatsingen van en naar de circuits komt er vanaf de tweede meeting een samenwerking met Alnimax Racing en zullen alle auto’s aldus worden ondergebracht in dezelfde structuur. Technisch en sportief zijn er evenwel twee duidelijk gescheiden formaties, met enerzijds de twee auto’s van Alnimax en anderzijds de drie Fiesta’s van Ford Peerlings. Voor het runnen van deze auto’s is elke coureur zelf verantwoordelijk. Zo zal Eddy De Backer de auto’s van zoon Tomas en Walter Cleynhens voor zijn rekening nemen en doet Philippe Huart alles in eigen beheer. Uiteraard gaan mensen van Ford Peerlings een handje toesteken en ingeval van nood zal elke partij wel bijspringen, maar op de piste zijn Alexander Borgmans en Maxim De Witte concurrenten van het trio De Backer-Cleynhens-Huart. Dat geldt evenzeer in het Ford Dealer Team-kampioenschap, waar, net zoals vorig jaar Alnimax de kansen verdedigt van Ford Peerlings Lommel, terwijl onze eigen auto’s uitkomen voor Ford Peerlings Pelt. Voor de eerste krachtmeeting op Circuit Zandvoort zal enkel Ford Peerlings Pelt het in het Ford Dealer Team-kampioenschap opnemen tegen Ford Vanspringel en Ford Feyaerts.”

Philippe Huart

Met het trio De Backer-Huart-Cleynhens beschikt Ford Peerlings alleszins over stevige troeven om voor de opvolging te gaan van uittredend kampioen Kenny Herremans. Walter Cleynhens zal toe zijn aan zijn negende (9) seizoen in een merkencup en hetzelfde kan gezegd worden van Philippe Huart, die bovendien tekent voor een vierde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Van oude rotten in het vak gesproken! En dan is er 22-jarige Tomas De Backer. Hoewel hij al een hele tijd meedraait in de vierwielersport – hij was zes jaar actief in de Belgisch-Nederlandse GK4 en Benelux IAME, goed voor vijf titels – volgde pas vorig jaar via de Ford Fiesta Sprint Cup de doorbraak: hij domineerde de Junior-klasse en werd slechts nipt tweede in de strijd voor de grootste beker, achter Kenny Herremans.

“Ik denk te mogen stellen dat ik vorig jaar heb getoond dat ik nu resoluut voor de titel kan gaan,” zegt Tomas.“Trouwens, zonder het annuleren van de vierde meeting, had ik wellicht al eerder Kenny kunnen weerhouden van de bekroning. De eerder opgedane ervaring in karting en MX5 met het in peloton vechten heb ik vorig jaar nog kunnen aanscherpen en uiteraard heeft de hulp en het technisch doorzicht van mijn vader/technicus Eddy mij enorm geholpen. Dat hij opnieuw aan mijn zijde staat, stelt mij gerust voor deze, zeg maar nieuwe uitdaging met het ‘dream team’ dat ik binnen Ford Peerlings, en dankzij de steun van Race Winning Brands en Wiseco, vorm met Walter Cleynhens en Philippe Huart!”

Bron:Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!