FORMULA E: Drie-op-een-rij voor dominante António Félix da Costa

Opnieuw staat er geen maat op António Félix da Costa in zijn DS-Techeetah, de Portugees won donderdagavond de tweede race van het Formule E-seizoen in Berlijn. Voor Felix da Costa was het ook nu weer een licht-vlag overwinning,  zijn derde overwinning op rij. Aan de finishlijn had hij 3 seconden voorsprong op Sebastien Buemi in zijn Nissan, Lucas di Grassi pakte het brons voor Audi.

Da Costa was opnieuw goed weg van bij de start, in de eerste bocht kon hij Buemi meteen zijn achterkant tonen. Nyck de Vries (Mercedes-Benz EQ) stond laat op de rem in bocht één en passeerde zo Alex Lynn (Mahindra Racing) voor de derde plaats.  

Max Guenther (BMW i Andretti Motorsport) kon enkele plaatsen goedmaken in de openingsfase van de wedstrijd, om vervolgens in de tweede ronde plaats acht te claimen. Maar het succesverhaal van de pittige Duitser was van korte duur, in ronde negen liep hij een lekke band op en moest opgeven. Door dit voorval ziet Guenther en BMW de kans voor de titel in rook opgaan.

Bij de eerste twee full course yellows had de Portugees het iets moeilijker om Buemi los te rijden. Niet veel later werd Nyck de Vries getroffen door puin op de racebaan, einde koers voor de Nederlander. Na deze derde full course yellow kon Da Costa iets meer afstand nemen van Buemi en kon zo zijn weg naar de overwinning verderzetten.

Onze Stoffel Vandoorne was net als gisteren bezig aan een sterke inhaalrace, vanaf de 13e plaats op de grid kon hij opklimmen naar een mooi vijfde plek. In ronde 22 haalde hij een gewaagde inhaalbeweging uit, Vandoorne passeerde Oliver Rowland en Sam Bird langs buitenom en klom zo op naar de vijfde plek.

“Dit was echt moeilijk”, zei da Costa. “Buemi maakte het mij de hele race moeilijk.  We waren misschien wel sneller dan de rest, maar er was geen moment waarop ik kon stoppen met in mijn spiegels te kijken. Tijdens de aanvalsmodus was het krap. We hadden wat problemen met de batterijtemperatuur, maar het team heeft me geholpen met de juiste informatie en het is ons gelukt. Ik denk van dag tot dag. We hebben vier races snel achter elkaar. We zullen zien dat mensen steeds dichterbij komen en ik verwacht dat het steeds moeilijker zal worden. “

Door de overwinning van Da Costa loopt zijn voorsprong verder uit tot 68 punten op Di Grassi en Vandoorne, die samen de tweede plaats delen in het kampioenschap. De volgende dagen zijn er nog 120 punten te verdienen, maar eerst mogen de piloten een dagje rust nemen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!