FORMULA E: Jean-Eric Vergne vecht terug, Belgen op de tweede startrij in Berlijn

Jean-Eric Vergne vocht zich terug een weg naar de pole, als teamgenoot van Antonio Felix da Costa reed de Fransman een razendsnelle ronde, hij was in elke sector bijna 0,150 seconde sneller dan Maximilian Günther in zijn BMW. Dit is voor de Parijzenaar de 11e pole in zijn Formule E loopbaan en het was ook de vierde op rij voor DS Techeetah.

“De eerste twee races hier waren een complete nachtmerrie”, laat de Fransman weten. “Als het ene fout gaat, doet het andere het ook en dan lijkt het alsof alles fout gaat, zoals in een nachtmerrie.”  

“Het is grappig in dit kampioenschap hoe je van zero naar hero kan gaan. Het is altijd belangrijk om je niet te somber te voelen als je teamgenoot het zo goed doet. Ik weet wat ik kan, maar de laatste twee racedagen waren verschrikkelijk. Het kan gebeuren, dus we moesten resetten.”

Antonio Felix da Costa kon als eerste coureur vier pole posities op rij in de Formule E behalen. Maar al snel werd duidelijk dat hij het vandaag niet helemaal naar zijn zin zou hebben, hij slaagde er zelfs niet in de Super Pole te halen en moest genoegen nemen met een negende plaats op de grid.

Guenther reed een tijd van 1: 06.772, een halve seconde langzamer dan Vergne maar wel goed genoeg voor de tweede plaats. Jerome D’Ambrosio van Mahindra Racing maakt het trio vooraan compleet, hij kwam uiteindelijk een half tiende tekort op de BMW van Guenther.

Onze ander Belg Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) zat op de limiet en kende een iets mindere Super Pole. Hij klaagde vooral over iets te veel overstuur en blokkerende wielen, er zat voor hem niet meer in dan een vierde positie op de startgrid van deze avond.

De achtste ronde van de Berlijnse E-Prix op het traditionele Tempelhof Circuit begint vanavond om 19u.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!