FORMULA E: Maximilian Günther wint op eigen bodem

BMW-rijder Maximilian Günther wint op overtuigende wijze de derde wedstrijd van de Formule E-race in Berlijn. Günther had slechts één tiende van een seconde voorsprong op Robin Frijns (Envision Virgin Racing), Jean-Eric Vergne bracht zijn DS Techeetah als derde over de finishlijn.

Jean-Eric Vergne nam met zijn DS Techeetah een geweldige start, onze landgenoot Jérome D’Ambrosio (Mahindra) slaagde erin door te schuiven naar de tweede positie. Maar de Belg was uiteindelijk niet opgewassen tegen de druk van Maximilian Günther in zijn BMW en moest al vroeg in de wedstrijd zijn positie afgeven. Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) verging het iets minder tijdens de openingsstrijd, hij viel van de vierde terug naar de zevende plaats nadat hij in de haarspeldbocht iets te bruut was bij het afremmen, waardoor Robin Frijns en Alex Lynn voorbij kwamen.

Na goed 15 minuten racen kwam de BMW i8 Roadster safety car de baan op, een aanrijding tussen Alex Sims (BMW i Andretti Motorsport), Sergio Sette Camara (Geox Dragon), James Calado (Panasonic Jaguar Racing) en Neel Jani (TAG Heuer Porsche) zorgde voor de gele vlag. 

Na de herstart kon Günther geleidelijk aan druk zetten op Vergne die nog steeds aan de leiding was. Met iets minder dan 5 minuten op de klok kon Günther langs de binnenkant van bocht 7 toch de leiding overnemen. Niet veel later kon ook Robin Frijns de Parijzenaar passeren om op èèn zucht na de overwinning niet te pakken.

“Het was belangrijk om je te kwalificeren op de eerste rij, bij de beste jongens”, zei Guenther. “Het was een zware race en we zijn erin geslaagd het goed te doen en het hoofd koel te houden. Ik zou de overwinning in de laatste ronde nooit opgeven!”

Vergne kon zijn teamgenoot Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) nog in de achtervleugel houden tot de eindmeet, maar de Portugees doet wel een goede zaak in het eindklassement. Hij behoudt zijn voorsprong van 68 punten, Günther staat knap tweede na zijn overwinning van vandaag. Hij maakt een mooie sprong van de negende naar de tweede plaats, er zijn nog 90 punten om voor te spelen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!