FORMULA E: Maximilian Günther wint op eigen bodem

BMW-rijder Maximilian Günther wint op overtuigende wijze de derde wedstrijd van de Formule E-race in Berlijn. Günther had slechts één tiende van een seconde voorsprong op Robin Frijns (Envision Virgin Racing), Jean-Eric Vergne bracht zijn DS Techeetah als derde over de finishlijn.

Jean-Eric Vergne nam met zijn DS Techeetah een geweldige start, onze landgenoot Jérome D’Ambrosio (Mahindra) slaagde erin door te schuiven naar de tweede positie. Maar de Belg was uiteindelijk niet opgewassen tegen de druk van Maximilian Günther in zijn BMW en moest al vroeg in de wedstrijd zijn positie afgeven. Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) verging het iets minder tijdens de openingsstrijd, hij viel van de vierde terug naar de zevende plaats nadat hij in de haarspeldbocht iets te bruut was bij het afremmen, waardoor Robin Frijns en Alex Lynn voorbij kwamen.

Na goed 15 minuten racen kwam de BMW i8 Roadster safety car de baan op, een aanrijding tussen Alex Sims (BMW i Andretti Motorsport), Sergio Sette Camara (Geox Dragon), James Calado (Panasonic Jaguar Racing) en Neel Jani (TAG Heuer Porsche) zorgde voor de gele vlag. 

Na de herstart kon Günther geleidelijk aan druk zetten op Vergne die nog steeds aan de leiding was. Met iets minder dan 5 minuten op de klok kon Günther langs de binnenkant van bocht 7 toch de leiding overnemen. Niet veel later kon ook Robin Frijns de Parijzenaar passeren om op èèn zucht na de overwinning niet te pakken.

“Het was belangrijk om je te kwalificeren op de eerste rij, bij de beste jongens”, zei Guenther. “Het was een zware race en we zijn erin geslaagd het goed te doen en het hoofd koel te houden. Ik zou de overwinning in de laatste ronde nooit opgeven!”

Vergne kon zijn teamgenoot Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) nog in de achtervleugel houden tot de eindmeet, maar de Portugees doet wel een goede zaak in het eindklassement. Hij behoudt zijn voorsprong van 68 punten, Günther staat knap tweede na zijn overwinning van vandaag. Hij maakt een mooie sprong van de negende naar de tweede plaats, er zijn nog 90 punten om voor te spelen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!