FORMULA E: Oliver Rowland domineert van start tot finish in Berlijn

Oliver Rowland behaalt zijn eerste overwinning in de Formule E-race van Berlijn. Door deze overwinning klimt hij van de negende plaats naar de tweede in het klassement. De man uit Yorkshire nam de leiding van start tot finish in de voorlaatste ronde van het seizoen, voor Robin Frijns (Envision Virgin Racing) en René Rast (Audi Sport ABT).

Frijns was op geen enkel ogenblik een bedreiging voor de Brit uit Yorkshire, hij kon wel als enigste goed het tempo volgen van Rowland maar kwam toch bijna 2 seconden later onder de zwart-wit geblokte door. Voor de derde plaats werd er wel een mooie strijd geleverd tussen René Rast (Audi) en André Lotterer (Porsche). Lotterer stond in de slotronde al met één been op het derde schavot toen Rast in de voorlaatste bocht toch nog kon passeren aan de Porsche. Voor de Audi-coureur was dit ook het eerste Formule E-podium, na Rowland en Frijns natuurlijk.

“Het is een zeer moeilijk spel”, zei Rowland. “Als je het vertrouwen verliest en het veld zo dichtbij bij je is, dan wordt je daar meteen op afgerekend. Er zijn dit jaar vele keren geweest dat ik een paar tienden te kort kwam, maar ik ben er in blijven geloven en heb langzaam aan het vertrouwen en de snelheid terug opgebouwd.”

“De Super Pole was weer een nieuwe stap in de positieve richting. Mijn auto was fantastisch en ik kan het team niet genoeg bedanken. Om te winnen tegen 23 andere jongens in zo’n competitieve omgeving als deze is gewoon ongelooflijk.”

Jérôme D’Ambrosio maakte opnieuw geen al te sterke indruk, ook bij de kwalificaties had hij geen al te beste dag en moest genoegen nemen met een zestiende plaats. Onze andere Belg Stoffel Vandoorne die vanop de achttiende gridplaats was vertrokken reed opnieuw een sterke inhaalrace, met een negende plaats wist hij toch nog enkele punten te sprokkelen voor het eindklassement. 

Antonio Felix da Costa blijft natuurlijk bovenaan in het kampioenschap staan, Jean-Éric Vergne zakt één plaats en heeft nu drie punten achterstand op Oliver Rowland. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!