FORMULA E: Oliver Rowland pakt pole na bizarre kwalificatie

Oliver Rowland pakt de poleposition in de voorlaatste race van het kampioenschap. De snelle Brit wist met een tijd van 1:15.955 zijn Nissan als eerste op de startgrid te bombarderen. Robin Frijns (Envision Virgin) deelt met hem de eerste startrij, Neel Jani (Porsche) staat als derde op de tweede lijn samen met René Rast (Audi).

“Ik ben al een tijdje aan het opbouwen en dit was echt een goede sessie,” zei Rowland. “Seb (Buemi) was erg ongelukkig om zijn ronde te missen, dit was het moment voor ons om punten te scoren, maar het zou ook leuk zijn om te winnen vanaf pole. De banden en een aantal andere dingen zullen, zoals altijd, moeilijk te managen zijn, maar we hebben een stap voor op de race vanavond.

Alex Lynn (Mahindra Racing) maakte opnieuw een sterke indruk met een vijfde plaats, terwijl Tom Blomqvist (Panasonic Jaguar Racing) alles uit de kast haalde voor de zesde plaats. 

Sébastien Buemi (Nissan), Lucas Di Grassi (Audi), Jean-Éric Vergne en teamgenoot Antonio Félix da Costa (DS Tcheetah) hadden zo lang gewacht om naar buiten te komen tijdens de kwalificatie, zodat ze alle vier niet op tijd over de eindmeet geraakten. Bij gebrek aan een kwalificatietijd is het nog afwachten vanaf welke plaats ze zullen mogen starten straks. 

Onze twee landgenoten Jérôme D’Ambrosio en Stoffel Vandoorne zullen straks een tandje bij mogen steken tijdens de race, ze kwamen niet verder dan een zeventiende en achttiende plaats op de grid. De race zal deze avond om 19u plaatsvinden op het nieuwe Tempelhof Circuit.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!