FORMULA E: Oliver Rowland pakt pole na bizarre kwalificatie

Oliver Rowland pakt de poleposition in de voorlaatste race van het kampioenschap. De snelle Brit wist met een tijd van 1:15.955 zijn Nissan als eerste op de startgrid te bombarderen. Robin Frijns (Envision Virgin) deelt met hem de eerste startrij, Neel Jani (Porsche) staat als derde op de tweede lijn samen met René Rast (Audi).

“Ik ben al een tijdje aan het opbouwen en dit was echt een goede sessie,” zei Rowland. “Seb (Buemi) was erg ongelukkig om zijn ronde te missen, dit was het moment voor ons om punten te scoren, maar het zou ook leuk zijn om te winnen vanaf pole. De banden en een aantal andere dingen zullen, zoals altijd, moeilijk te managen zijn, maar we hebben een stap voor op de race vanavond.

Alex Lynn (Mahindra Racing) maakte opnieuw een sterke indruk met een vijfde plaats, terwijl Tom Blomqvist (Panasonic Jaguar Racing) alles uit de kast haalde voor de zesde plaats. 

Sébastien Buemi (Nissan), Lucas Di Grassi (Audi), Jean-Éric Vergne en teamgenoot Antonio Félix da Costa (DS Tcheetah) hadden zo lang gewacht om naar buiten te komen tijdens de kwalificatie, zodat ze alle vier niet op tijd over de eindmeet geraakten. Bij gebrek aan een kwalificatietijd is het nog afwachten vanaf welke plaats ze zullen mogen starten straks. 

Onze twee landgenoten Jérôme D’Ambrosio en Stoffel Vandoorne zullen straks een tandje bij mogen steken tijdens de race, ze kwamen niet verder dan een zeventiende en achttiende plaats op de grid. De race zal deze avond om 19u plaatsvinden op het nieuwe Tempelhof Circuit.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!