FORMULA E: Oliver Rowland pakt pole na bizarre kwalificatie

Oliver Rowland pakt de poleposition in de voorlaatste race van het kampioenschap. De snelle Brit wist met een tijd van 1:15.955 zijn Nissan als eerste op de startgrid te bombarderen. Robin Frijns (Envision Virgin) deelt met hem de eerste startrij, Neel Jani (Porsche) staat als derde op de tweede lijn samen met René Rast (Audi).

“Ik ben al een tijdje aan het opbouwen en dit was echt een goede sessie,” zei Rowland. “Seb (Buemi) was erg ongelukkig om zijn ronde te missen, dit was het moment voor ons om punten te scoren, maar het zou ook leuk zijn om te winnen vanaf pole. De banden en een aantal andere dingen zullen, zoals altijd, moeilijk te managen zijn, maar we hebben een stap voor op de race vanavond.

Alex Lynn (Mahindra Racing) maakte opnieuw een sterke indruk met een vijfde plaats, terwijl Tom Blomqvist (Panasonic Jaguar Racing) alles uit de kast haalde voor de zesde plaats. 

Sébastien Buemi (Nissan), Lucas Di Grassi (Audi), Jean-Éric Vergne en teamgenoot Antonio Félix da Costa (DS Tcheetah) hadden zo lang gewacht om naar buiten te komen tijdens de kwalificatie, zodat ze alle vier niet op tijd over de eindmeet geraakten. Bij gebrek aan een kwalificatietijd is het nog afwachten vanaf welke plaats ze zullen mogen starten straks. 

Onze twee landgenoten Jérôme D’Ambrosio en Stoffel Vandoorne zullen straks een tandje bij mogen steken tijdens de race, ze kwamen niet verder dan een zeventiende en achttiende plaats op de grid. De race zal deze avond om 19u plaatsvinden op het nieuwe Tempelhof Circuit.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!