Formula E: Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries opnieuw achter het stuur bij Mercedes

Voor seizoen 7 zullen Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries opnieuw het Mercedes-Benz EQ Formula E Team vertegenwoordigen in het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap. Beide coureurs beschikken over de juiste capaciteiten en leverden sterke prestaties in de elektrische raceklasse. Het team kiest daarmee voor continuïteit achter het stuur van de vernieuwde Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02.

Voor Vandoorne is dit het derde seizoen dat hij zal deelnemen in de Formule E, één keer kon hij plaatsnemen op het hoogste ereschavot, vier keer op het algemeen podium en twee keer de pole achter zijn naam plaatsen. Afgelopen seizoen kroonde onze landgenoot zich nog tot vicekampioen 2019/2020.

“Ik kijk er echt naar uit om weer te kunnen racen”, aldus Stoffel Vandoorne. “De laatste race in Berlijn lijkt wel eeuwen geleden. Sindsdien hebben we een aantal malen getest met de nieuwe auto en het was heel fijn om weer achter het stuur te kruipen. Er gaat echter niets boven het gevoel om de strijd aan te binden met de top van het veld. Ik kan niet wachten om te zien hoe we het volgend jaar met onze nieuwe auto gaan doen. We zijn erin geslaagd het afgelopen seizoen succesvol af te sluiten met een overwinning en ik hoop dat we komend jaar voor meer podiumplaatsen en overwinningen kunnen meedoen, en het gat richting de frontrunners nog verder kunnen dichten. We zullen zien hoe dat uitpakt.”

(c) Mercedes-Benz EQ Formula E Team 2020

Nyck de Vries debuteerde in de Formule E raceklasse en sloot het jaar op een elfde plaats af als beste ‘rookie’. In de seizoensfinale van Berlijn pakte hij zijn eerste podium door als tweede te finishen achter onze landgenoot Vandoorne, en bezorgde daarmee Mercedes-Benz EQ aan de eerste 1-2 zege in de klasse.

“Ik ben oprecht verheugd om met dit team in een tweede Formule E-seizoen uit te kunnen komen”, aldus Nyck de Vries. “We hadden samen een sterk debuutseizoen, hoewel het een beetje een vreemd jaar was waarin Covid-19 na enkele races alles veranderde. Gelukkig hebben we het seizoen desondanks positief kunnen afsluiten. Inmiddels kijk ik uit naar wat hopelijk een normaler seizoen gaat worden in 2021. Ik hoop ook dat ik alle nieuwe circuits waar ik nog niet heb kunnen rijden, snel leer kennen. Ik voel me heel erg thuis in het team en hoop dat we de basis die we samen hebben gelegd kunnen gebruiken om volgend seizoen meer successen te boeken.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!