FORMULA E: Winst en vice-titel voor Stoffel Vandoorne, 1-2 zege Mercedes

Stoffel Vandoorne sluit het Formule E seizoen af met een prachtige overwinning en de tweede plaats in het eindklassement. Samen met teamgenoot Nyck de Vries bezorgde onze landgenoot Mercedes-Benz ook nog een verbluffende 1-2 zege, Sebastien Buemi (Nissan) werd knap derde.

“Wat een ongelooflijke race. Het was gewoon perfect voor ons”, zei Vandoorne. “Seb (Buemi) was altijd dichtbij, maar we voelden dat we hem onder controle hadden. We hadden geen betere manier kunnen hopen om het seizoen af ​​te sluiten, en de tweede plaats in het klassement is een echte bonus.”  

“Het hele team heeft fantastisch werk geleverd en ik ben super blij dat we het voor elkaar hebben gekregen. Ik had het moeilijk tijdens de kwalificatie in de laatste paar races, maar alles was perfect vandaag.”

Vandoorne nam meteen de leiding in handen van bij de start en had bij het aanvangen van de tweede reeds een voorsprong van 1,6 seconden op Buemi en de Vries. De Vries zorgde er uiteindelijk voor dat hij een energievoordeel kon opbouwen door rustig achter Buemi te blijven rijden. In de laatste minuten van de race kon de Nederlander dit voordeel gebruiken om de Nissan van Buemi te passeren.

Buemi pakte de zwart-wit geblokte vlag als derde met Rast, Bird en di Grassi die de top zes af ronden. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) vocht zich een weg naar voor vanaf de achterkant van het veld en nam de zevende plaats voor zijn rekening. Voor de race was hij nog een grote kanshebber voor de vice-titel, maar hij kon de zesde plaats niet claimen en kwam daardoor net één plaats te kort voor vice-kampioen te worden. Het resultaat zorgde ervoor dat Vandoorne kampioen da Costa zou volgen in het eindklassement, met Vergne als derde.

DS Techeetah mag ook het goud meenemen voor de teams, de vice-titel gaat naar Nissan dankzij de derde plaats van Buemi in de laatste manche, Mercedes maakt nog een mooie sprong naar de derde plaats gevolgd door Envision Virgin Racing en BMW i Andretti Motorsport. 

Het seizoen 2019/20 van de ABB FIA Formule E is afgelopen, als alles meezit zal het volgende seizoen opgang geschoten worden in Santiago.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!