Formule 1: toekomst met meer spektakel?

Ondanks de corona-crisis wereldwijd nam de Formule 1 een zeer belangrijke beslissing om het voorbestaan te verzekeren. Vrijdag stemden alle teams in met een verlaging van het budgetplafond naar 145 miljoen  dollar, wat een verlaging van 30 miljoen zou betekenen. Verder werd er ook overeengekomen dat in de nabije toekomst het budget omlaag zal gaan.

In 2022 en 2023 zal het budgetplafond telkens met vijf miljoen verlaagd worden, wat zeer goed nieuws is voor het voortbestaan van de kleinere teams. Al hadden ze liever het budgetplafond tot 100 miljoen dollar zien zakken, want lonen van de rijders en kosten voor de motoren vallen hier echter niet onder.

Opnieuw gelijke kansen

Met deze nieuwe overeenkomst hoopt de Formule 1 de kleine teams opnieuw wat ademruimte te geven, concurrentie te vergroten in het deelnemersveld en nieuwe teams aan te trekken, maar vooral de toekomst van de formule 1 veilig te stellen. Ook moeten de teams bepaalde info over onderdelen publiek kenbaar maken wat de kleinere teams de mogelijkheid geven om een stapje dichter te naderen op te topteams.

Laten we vooral hopen op een toekomst met meer spektakel, gelijke kansen en nieuwe teams die een weg zullen vinden naar de Formule 1, door de verlaging van het budgetplafond.

Foto (c) Red Bull Content Pool 2019

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!