Formule E: Abt wordt gediskwalificeerd voor fraude

Formule E-coureur Daniel Abt veroorzaakte een schandaal in de vijfde virtuele serie. Hij nam zelf niet deel aan de race van zaterdag, maar liet zijn racewagen besturen door simracer Lorenz Hörzing. Ondertussen heeft de organisatie van de Formule E actie ondernomen en  Daniel Abt gediskwalificeerd. Daar bovenop verliest de Duitser ook alle punten in het kampioenschap van de “Race At Home Challenge” tot nu toe en moet hij ook nog eens 10.000 euro doneren aan een non-profitorganisatie.  

Na afloop van de race gisteren werd de hele wedstrijd overschaduwd door aantijgingen aan het adres van Daniel Abt. Tijdens de vorige races was de Duitser enkel aanwezig in de start van het deelnemersveld, maar gisteren draaide hij mee aan de top en eindigde zelfs op een derde plaats met zijn Audi. Abt had vermoedens gewekt omdat zijn videocamera tijdens een interview was uitgeschakeld, ook tijdens het racen zelf werd het gezicht bedekt door een voorwerp.  

“Het is nooit mijn bedoeling of intentie geweest om slecht te doen.  Ik wil mijn excuses aanbieden aan de Formule E, alle fans, mijn team en mijn medecoureurs voor het gebruik van externe hulp tijdens de race op zaterdag”, liet Abt weten op zondag: “Ik heb het niet zo serieus genomen zoals ik het had moeten doen. Ik weet dat mijn overtreding een bittere nasmaak heeft, maar het is nooit met opzet bedoeld. Daarom aanvaard ik mijn diskwalificatie en zal ik ook de 10.000 euro overmaken aan een goed doel.”

Abt eindigde de race op een derde plaats, maar na de diskwalificatie schuift Pascal Wehrlein een plaats op in de rangschikking.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!