Franco Fun Festival: nipte zege voor Acome Racing by AP!

De VW Fun Cup powered by Hankook heeft afgelopen weekend zijn tweede race van het seizoen 2021 beleefd op het Circuit de Spa-Francorchamps. De acht uur van het Franco Fun Festival, met uiteindelijk 110 racekevers aan de start, hebben niet alleen een prachtig spektakel opgeleverd, de winnaar werd bovendien pas in de laatste minuten aangeduid. Een terugblik op de opvallende zege van Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier (#278 Acome Racing by AP). 

Op minder dan 5 minuten van de finishvlag leek de beslissing gevallen. Martin Leburton, Stéphane Perrin, Pierre en Gilles Piron voerden het peloton aan en dachten de perfecte strategie uitgedokterd te hebben en de zege te pakken. Aan het begin van de laatste ronde werd de tweede manche van de VW Fun Cup powered by Hankook echter een ware nachtmerrie voor de #426 AP by Acome: benzinepech! Martin Leburton probeerde, in een laatste inspanning, de auto nog tevergeefs richting de aankomst te duwen. De strategie was bijna perfect en de ontgoocheling dan ook des te groter.

De #278 van hetzelfde Acome Racing kreeg de zege in de schoot geworpen, al hadden Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier liever op een andere manier gewonnen. “We zijn uiteraard erg gelukkig met dit succes bij de terugkeer van de VW Fun Cup naar Spa-Francorchamps. Dit resultaat hadden we niet verwacht, maar onze strategie heeft geloond”, geeft het winnende team algemeen en in de Fun-categorie toe. “We hadden echter liever op regelmaat gewonnen en niet geprofiteerd van de pech van onze teamgenoten. We zijn ook wat ontgoocheld voor hen.”

Achter de laureaten vormde de #399 DRM Family een bedreiging tot aan de aankomst. Niek, Alex en Marnix Hommerson waren de auteurs van een bijzonder knappe wedstrijd en kwamen slechts zestien seconden tekort. Het Nederlandse team is er een om rekening mee te houden voor de volgende Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Het trio deed beter dan de eerste Top Gun-wagen, met polesitter Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Emile de Dryver (#280 Socardenne Milo), winnaars dus in de Cup-categorie.

De #219 CG Racing van William Godefroid en Benoit Philips (tiende) zorgde voor spektakel in de aanvangsfase, maar hun podiumkansen gingen in rook op door een lekke band onder meer. De #477 DRM Autographe Cup (Cédric Bollen-Édouard Mondron-Sébastien Kluyskens) vertoefde eveneens in een gunstige positie, maar daar kwam de koppeling roet in het eten gooien.

Aan de poort van de top 3 vonden we dus de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen) en de #404 Milo Graficko van de tandem Timo Van Impe-Matteo Raspatelli. De twee laatstgenoemde rijders verloren tijd door de verschillende neutralisaties in de slotfase, maar konden dus meer dan tevreden zijn met hun prestatie. Bovendien wonnen ze ook in Pure!

Fun: Acome Racing by AP logischerwijs

Door het algemene klassement van het Franco Fun Festival te winnen, was de #278 Acome Racing by AP natuurlijk ook de beste in de Fun-categorie, voor de #399 DRM Family en de #404 Milo Graficko. De #2 DRM Autographe Fun (Matthieu de Robiano-Nygel Verhaeren), leider in het kampioenschap na de dubbele confrontatie in Mettet, moest genoegen nemen met de vierde plek, voor de #415 Clubsport Racing by Allure.

Het team van de #415 (Julien Branne-Philip Vandewalle) toonde zich eveneens in de Pure-klasse, voorbehouden aan rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring. Die auto werd immers tweede, achter de #404 Milo Graficko, maar voor de #281 AC Motorsport van Arnaud Quédé, Benoit Arnaudet en Christophe Marthoz.
 
Biplaces: dominantie van Milo CBRS

De #342 Milo Monster Trendy (Tom Rensonnet-Francis Plunus-Éric Jardon), winnaar van de tweede race in Mettet, was een van de grote favorieten van de Biplaces-categorie. In Spa mochten alle pronostieken echter de vuilbak in dankzij Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning (#360 Milo CBRS)! Bij hun eerste optreden van het seizoen wonnen ze met bravoure door een groot deel van de race te leiden. Het onafscheidelijke trio deed beter dan de #342 en de #315 Fun4Racers bestuurd door Norbert Camara, Marc-Olivier Van Oppens, Geoffrey Bara en Frédéric Taquet. De top 5 werd vervolledigd door de #377 Michaël Mazuin Sport (Jacques Pierard-Ralph Pierard-Maxime Pairoux) en de #323 TML Racing (Baudouin-Florent-Sylvain-Xavier Liedekerke-Charles-Bernard Héger), een auto die nochtans lang meestreed voor het podium.

U heeft het begrepen: de spanning tijdens het Franco Fun Festival was te snijden en met 110 deelnemers is het evenement een groot succes geworden. De deelnemers concentreren zich nu op de volgende afspraak, van 4 tot 6 juni in Zandvoort. De race in de Nederlandse duinen vormt een ultieme voorbereiding voor het hoogtepunt van het seizoen: de Hankook 25 Hours VW Fun Cup!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!