Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race van acht uur die uiterst competitief belooft te worden, zowel in het algemene klassement als in de categorieën Fun, Pure en Biplace.

Niet minder dan 160 dagen. Meer dan vijf maanden afwachten! Zoals iedere winter moesten de liefhebbers van de Fun Cup powered by Hankook geduld koesteren tussen de aankomst van de laatste race van 2022 en de eerste officiële trainingen van het nieuwe seizoen. Maar de aftelklok is bijna ten einde!

Het Circuit Jules Tacheny in Mettet vormt zondag vanaf 9.30 uur het decor van de eerste confrontatie van acht uur. Een dag eerder zullen de kwalificatietrainingen (van 13.15 tot 16.15 uur) en de ‘Super 20 Pole Position’ (vanaf 17.10 uur) al een idee hebben gegeven van de hiërarchie. Maar de race is nog een verhaal apart…

Voor deze nieuwe start, en dat hoewel sommige wagens nog niet klaar zijn en het seizoen in Zandvoort zullen aanvatten, prijken 36 auto’s op de deelnemerslijst. Met de duidelijke scheiding tussen de categorieën Fun en Pure (een team kan niet meer in beide categorieën worden ingeschreven zoals in het verleden), is die bijzonder evenwichtig en zullen zowel het algemene klassement als dat in de divisies heel competitief zijn.

Vorig jaar was de zege van de #480 Milo Tourneur in Mettet van Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Simon Tourneur een eerste wapenfeit op weg naar de titel een kleine zeven maanden later. Het trio is ongewijzigd en droomt – uiteraard! – om hun titel te verlengen.

De concurrentie ziet er echter heel sterk uit in Cup (de categorie voor Top Gun-rijders)! De grootste dreiging komt mogelijk van de teamgenoten van de kampioenen, met de #280 Milo Socardenne van Timo Van Impe, Lorenzo Donniacuo en Kevin Caprasse, maar ook de #446 Milo van Pieter Ooms, Kevin Balthazar en Sébastien Kluyskens. Twee geweldige trio’s!

M3M maakt zijn terugkeer voor een volledig seizoen na hun derde overwinning in de Hankook 25 Hours. De #424 wordt ingezet voor meervoudig kampioen Cédric Bollen, Matteo Raspatelli en Michaël Leenders. Ook de #498 Compact Machinery by Leader mikt op het podium, met Benoit Dupont, Tristan Földesi, Enzo Ferrari en Edouard Chevalier.

Bij de andere teams met Top Gun-rijders blijft McDonald’s Racing by Comtoyou niet onopgemerkt, want François Bouillon en Marc-Olivier van Oppens hebben een beroep gedaan op de diensten van voormalig DTM-rijder Esteban Muth. De Brusselaar ontdekt dit weekend de Fun Cup aan het stuur van de #260 met de grote, gele M. De overwinning lijkt te hoog gegrepen, maar die auto kan wel af en toe schitteren, net als de #268 Currus Racing (met regerend vicekampioen Julien Schein en Simon Duterme ter ondersteuning van Karim Nejai en Keny Herman), de #426 AP Mecanic’s (Martin Leburton, Gilles Piron, Pierre Piron en Nathan Diederickx) en de #999 Knauf – ML Concept by AP (Grégory Servais, Anthony Rosa, Manu Nava en Marc Lognard).

VW Fun Cup 2022 Mettet
VW Fun Cup 2022 – Mettet

Fun en Pure: de jacht is geopend

Dankzij iets kortere pitstops dan de teams met minstens één Top Gun-rijder in hun rangen, zouden de topwagens in de Fun-categorie weleens kunnen mikken op het podium in het algemene klassement, terwijl ze tegelijkertijd een genadeloze strijd om de overwinning in hun categorie leveren.

Na een heel lange afwezigheid van de circuits zijn Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle, meervoudig Belgisch kampioenen bij de toerwagens en de GT’s, opnieuw verenigd in dezelfde auto, de #290 Comtoyou Racing, die de voormalige officiële Audi-rijders zullen delen met Alec en Jens Verbergt, de zonen van Tim.

Voor de zege in hun divisie zullen de ogen echter eerder gericht zijn op de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit, Matisse Lismont en Antoine Morlet), de #489 Milo HHH van de familie Hommerson (vader Niek en zijn zonen Alex en Marnix) of de twee wagens die Michaël Mazuin Sport heeft ingeschreven, de #486 van de piepjonge Louis Mazuin, Lucas Taelman en Nathan Brauns en de #514 van Michaël Mazuin en zijn dochter Camille.

Zoals gezegd zijn de Fun- en Pure-klasse voortaan gescheiden en is het dus onmogelijk om beide te combineren. In de Pure-klasse, voor rijders die alleen de Fun Cup als ervaring hebben, is het erg moeilijk om een favoriet uit te kiezen. Op de #421 DDK Vmax komt Georges-Louis Bouchez even afstand nemen van de politieke wereld, met Maxime Bruno, Julien Livin en Jérôme Farinaux als teamgenoten, maar hij weet dat de lat hoog zal liggen. De #487 AC Motorsport (Benoit Arnaudet-Ralph Pierard-Raphaël Bolle Debal), vicekampioen van 2022, zakt met sterke papieren af naar Mettet. Daarnaast is het ook uitkijken voor de #53 Nice Cars by CG (Arnaud Kahia-Simon Carrera-Frédéric Bocquet), de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Jean-Luc Heymans), de #278 Acome Racing (Nicolas Federenko-Frédéric Delhez-Dusty Kukenheim-Mitchel Kukenheim), de #283 Milo Allure (Christophe Boniver-Grégory Rossel-Benoit Philips) of de #485 Why Not ? Racing (Steve Claeys-Martin Businaro-Vincent Van Melderen).

Biplaces: dezelfde namen vooraan…

In principe zullen er geen grote verrassingen te noteren zijn in de categorie van de Biplaces. De wagens die de afgelopen seizoenen in de voorste gelederen hebben geracet, zijn weer op de afspraak, te beginnen met de #365 Car-Pass LRE by Comtoyou van de meervoudige kampioenen en titelhouders Philippe Denis, Quentin Denis, Miguel Coppieters, Stéphane Lémeret en Philippe Reynens.

De #315 Fun 4 Racers (Norbert Camara-Geoffrey Bara-Alexandre Coffe-Frédéric Taquet) en de #342 Milo Monster Trendy zijn twee bekende rivalen, met aan het stuur van die laatste Henk Rogiers, Pierre-Cédric Henry en Michael Lottefier. Daartegenover staan verschillende outsiders die hun stempel willen drukken op de openingsrace… en hun passagiers mooie momenten willen bezorgen, want dat blijft natuurlijk het hoofddoel van de Biplace-categorie.

Afspraak dus op zondag om 9.30 uur voor de eerste start van wat een bijzonder spannend seizoen belooft te worden!

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!