Gabriela Jílková: “Ik ben niet bang om extreme dingen te proberen”

De 26-jarige Gabriela Jílková, die een Mercedes-AMG GT4 van het Zakspeed-team deelt met Robert Haub, maakte onlangs een sterke indruk tijdens het raceweekend in Zandvoort. Het duo staat op de derde plaats in de rangschikking en heeft nog veel te doen om deze plek te behouden of zelfs door te schuiven naar de top. Jílková onthult precies wat in een interview.

Drie van de zes manches  in het ADAC GT4 kampioenschap van 2021 zijn voltooid. Was dit de plaats die jullie vooropgesteld hadden halverwege het seizoen?

Gabriela Jílková: “We zijn tevreden met de resultaten tot nu toe. We staan ​​op de derde plaats in het kampioenschap en konden al vanaf het podium juichen. Dat had niemand verwacht voordat het seizoen begon. Juist omdat de concurrentie in de ADAC GT4 Duitsland echt zo sterk is.”

(c) ADAC Motorsport

Bij de races in Oschersleben en Zandvoort maakte je indruk op veel toeschouwers en collega’s met spectaculaire inhaalmanoeuvres. Een paar dagen na elkaar: Hoe kijk je terug naar deze acties?

“In de cockpit ben ik niet bang om iets extreems te proberen. Daarom waren deze inhaalmanoeuvres zo bijzonder en sprongen ze er echt uit. Ik hoop dat ik in de loop van het seizoen meer van dit soort inhaalmanoeuvres kan maken. De situaties waren natuurlijk erg leuk. Ik had een glimlach op mijn gezicht en die heb ik nog steeds als ik eraan terugdenk.”

ADAC GT4 Germany Circuit Zandvoort

Wat zijn je doelen voor de rest van het seizoen?

“Ik zou heel blij zijn als we het kampioenschap in de top drie kunnen eindigen. Maar dat is niet alles: ik wil dit jaar nog een race winnen in de ADAC GT4 Duitsland. Daar werken we naar toe. Dit kan enkel omdat ons Zakspeed-team uitstekend werk levert. Ze voorzien ons elk raceweekend van een superwagen waarmee we kunnen strijden voor de podiumplaatsen.”

Waarom heb je besloten om voor het seizoen te starten in de ADAC GT4 Duitsland? Wat maakt de serie volgens jou zo bijzonder?

“Ik kijk al twee jaar naar de ADAC GT4 Duitsland. We zijn er trots op dat Robert en ik ook concurreren met een legendarisch raceteam als Zakspeed. Het veld in de ADAC GT4 Duitsland is indrukwekkend en heeft veel auto’s van verschillende merken. Er zijn extreem goede piloten en sterke teams. De concurrentie is dus altijd heel dichtbij. Ik hou ook van de selectie van circuits waarop we strijden.”

(c) ADAC Motorsport

Je deelt de cockpit met Robert Haub. Wat zijn zijn sterke punten als coureur?

“Hij levert een geweldige prestatie en dat over het hele seizoen. Vooral zijn bandenmanagement is geweldig. Dat was bijvoorbeeld een van de redenen waarom ik op Zandvoort in de tweede helft van de race van de achtste naar de tweede plaats kon opschuiven. De banden waren gewoon heel goed toen ik de wagen overnam. Robert is een geweldige teamgenoot.”

In Duitsland kenden maar een paar fans je voor 2021. In welke serie startte je voor de ADAC GT4 Duitsland?

“Aan het begin van het jaar deden Robert en ik mee aan de GT Winter Series in Zuid-Europa om ons voor te bereiden op het seizoen in de ADAC GT4 Duitsland. Daarvoor had ik eigenlijk niet aan een volledig kampioenschap deelgenomen, maar alleen één-op-één races. Zo heb ik ooit met een KTM X-Bow GT4 een lange afstandsrace gereden. Maar dat was mijn enige GT4-ervaring voor 2021.”

Bron: ADAC Motorsport 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!