GEGOKT EN GEWONNEN VOOR GUELINCKX EN LONGIN

Met een overwinning en een derde plaats in de voorlaatste meeting van de Fanatec GT2 European Series op het circuit van Spa-Francorchamps hebben Peter Guelinckx en Bert Longin in de titelstrijd opnieuw hun lot helemaal zelf in handen. Al kostte dat bloed, zweet en tranen.

Van een bewogen raceweekend gesproken! Peter Guelinckx en Bert Longin wisten dat ze tijdens hun thuisrace in Spa-Francorchamps met de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport goed voor de dag moesten komen. Het weekend begon goed, en Peter Guelinckx veroverde voor de eerste race de pole in Pro-Am.

“Bij de start kon ik goed aansluiten achter de leidende KTM”, analyseert Guelinckx de eerste van twee confrontaties. “Een paar ronden lang volgde ik in zijn spoor, maar daarna beperkte ik de risico’s. Ten eerste omdat onze directe titelconcurrent, de High Class Audi, ver achterop lag, en ten tweede omdat ik wist dat Bert in de tweede wedstrijdhelft de achterstand op de leider zou goedmaken.”

Zo gezegd, zo gedaan. Als één van weinige Pro-rijders dit weekend bleef Longin foutloos in de slotfase van de eerste race, waardoor de rood-zwarte Audi van PK Carsport voor de derde keer dit seizoen zegevierend over de streep kwam. Guelinckx en Longin wisten zo hun deficit in de tussenstand met meer dan de helft te reduceren. Maar het lastigste moest nog komen…

“Toen we de wagen een uur voor de start van de tweede race lieten warmdraaien, bleek de motor niet naar behoren te functioneren”, doet Longin het relaas. “Bleek er een klepveer stuk. Over en uit, zou je denken. Maar samen met team manager Anthony Kumpen hebben Peter en ik de hoofden bij elkaar gestoken en besloten om het er toch maar op te wagen.”

“Het had een duur gokje kunnen zijn”, vult Guelinckx met een grimas aan. “Want de motor kon elk moment in de soep draaien. Door laag in toeren te blijven en eigenlijk maar op 60-70 procent van de mogelijkheden te rijden probeerden we dat risico zoveel mogelijk te beperken. Eerlijk waar, het is het ergste wat ik ooit op een racecircuit heb moeten doormaken.”

Longin en Guelinckx maakten met hun lage tempo absoluut geen kans om met de concurrentie te strijden, maar die concurrenten maakten het zichzelf meer dan moeilijk. Schuivers, lekke banden, uitslaande brandjes: het zorgde er voor dat het PK Carsport-duo uiteindelijk de punten van de derde plaats in Pro-Am mocht incasseren.

“Hadden we niet gereden, dan was ons kampioenschap voorbij”, vat Guelinckx samen. “Aan de ene kant is het spijtig dat we dat probleem hadden – we hadden beide races kunnen winnen – maar aan de andere kant zijn we wel beloond voor de risico’s die we hebben genomen.”

Guelinckx en Longin tellen nu 14 punten achterstand op kampioenschapsleiders Fjordbach en Patterson. Met nog één meeting en twee races te gaan – begin oktober op Circuit Paul Ricard – hebben ze hun lot in eigen handen.

“Twee keer winnen en de titel is voor ons”, weet Longin. “Als ik zie hoe onze concurrenten hier onder de druk fouten hebben gemaakt, dan weet ik absoluut zeker dat dat de mogelijkheden behoort. We zullen er in ieder geval vol voor gaan.”

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!