Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van vier proeven in de Rallye des Ardennes. Na meer dan twintig jaar afwezigheid, maakte de wedstrijd zijn comeback in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De Wereldkampioen van 2019 is wel transparant in het klassement. Hij komt enkel om zich voor te bereiden met zijn Ford Puma Rally1 op de komende manche in het WRC, de Rally van Kroatië.

Op sportief vlak, werd de openingsronde verreden in de regen, wat de wegen in de regio nog verraderlijker maakte. In die omstandigheden wilde Bastien Rouard zijn parcourskennis in eigen streek benutten om zijn tegenstanders te verrassen. De streekrijder nam de eerste twee snelste tijden voor zijn rekening, maar op de volgende proef liet hij een tiental seconden liggen door een schuiver aan hoge snelheid. 

“Ik heb de laatste jaren een paar keer deze wedstrijd gereden en ik wist dat ik in de openingsronde moest aanvallen. Mijn foutje in Fonds de Lesse heeft me tijd gekost, maar we staan maar op 8″5. Alles blijft mogelijk,” vertelde de Hyundai-rijder.

Leider na de openingsronde is Georg Linnamäe, die het parcours ontdekt. “Deze rally is een uitstekende voorbereiding voor Kroatië. We hebben de afstellingen van onze Hyundai een beetje aangepast na de eerste twee proeven en blijkbaar hebben we de juiste aanpassingen gedaan,” aldus de WRC2-rijder uit Estland. 

BRC 2023 Rally
Tom Boonen

Voor de derde podiumplaats wordt fel gestreden. Het verschil tussen Grégoire Munster en Gino Bux was na de openingsronde slechts 7 tienden van een seconde. De piloot van de Ford Fiesta Rally2 compenseerde het gebrek aan vermogen van zijn wagen door maximaal aan te vallen, terwijl de VW-rijder nog moest wennen aan de Polo Rally2 in dit soort natte omstandigheden, zeker na zijn sortie in de South Belgian Rally. Maxime Potty, de leider in het BRC, sloot de top 5 af met zijn Citroën C3 Rally2. Door een cardanbreuk op de eerste proef, moest hij bijna twee proeven met enkel achterwielaandrijving afwerken. Hij zal een achtervolgingswedstrijd moeten afwerken. 

Marvin Henrard is opnieuw aan een sterke rally bezig, want hij staat met zijn Porsche 997 GT3 voor de Rally2’s van Junior Planckaert (Skoda Fabia Rally2) en Jourdan Serderidis (VW Polo Rally2). In GT heeft Henrard bijna anderhalve minuut voorsprong op de andere Porsche van Laurent Léonard. Verder vinden we in de top 10 nog Thibaud Mazuin (9de) en Johan Van Den Dries, die in vorm is met zijn Peugeot 208 Rally4. 

In de Clio Trophy Belgium is Lander Depotter het snelste gestart. Hij voert ook het klassement in het Junior BRC aan. Pierre-Emmanuel Brasseur is knap tweede, voor Nikolai Bruyneel. In het Historic BRC is Dirk Deveux autoritair leider na de opgave van Tom Boonen (versnellingsbak).

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!