Geslaagd weekend voor Kalle Rovanperä en Dréke Janssen in Porsche Carrera Cup Benelux

Zowel Kalle Rovanperä als Dréke Janssen wisten bij hun eerste volledige raceweekend in de Porsche Carrera Cup Benelux meer dan degelijke races neer te zetten, die bijna met een podium werden beloond. Kortom, een veelbelovende start voor het duo van RedAnt Racing.

Bij de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa-Francorchamps hadden zowel Rovanperä als Janssen nog verstek moeten geven, maar dat maakten ze op Circuit Zandvoort meer dan goed. Tijdens de races in het kader van de prestigieuze DTM-weekend waren ze allebei in de voorste gelederen te vinden.

PCCB 2024
Dréke Janssen

Kalle Rovanperä maakte al bij de kwalificaties een stevige indruk. De tweevoudige en regerende wereldkampioen rally maakte in Zandvoort dan wel zijn debuut in de circuitracerij, hij wist zich toch als vierde (eerste race) en zesde (tweede race) te kwalificeren.

“Kalle kreeg het optimale gebruik van de Michelin-banden meteen onder de knie”, legt team manager Marc Goossens uit. “Hij voelde meteen wanneer hij de piek van de band diende te benutten, en dat leverde die mooie kwalificatietijd op.”

PCCB 2024
Kalle Rovanperä

In de allereerste race uit de carrière van de 23-jarige Fin ging de leercurve meteen steil omhoog. “Het reageren op de lichten en vooral de openingsfase met een pak andere racebolides rond zijn wagen was volledig nieuw voor hem”, licht Goossens toe. “Kalle verloor wat posities omdat hij nog niet volledig kon inschatten hoe dicht de andere auto’s zich bevonden en hoe het beeld in de spiegels zich naar de realiteit vertaalt. Dat weet hij nu wel. Hij maakte het evenwel goed nadien, met wat indrukwekkende inhaalmanoeuvres, de snelste wedstrijdronde, en hij finishte uiteindelijk op één tiende van het podium, ondanks een spectaculaire slotronde. Race 2 verliep iets minder gunstig omdat we de afstellingen nog wouden perfectioneren, maar dat bleek net iets te hoog gegrepen. Kalle schoof wel snel door naar vijf, maar hoger lukte niet meer. Toch was dit een meer dan positief racedebuut. Kalle heeft veel geleerd, en wij hebben ook wat van hem opgestoken, vooral op het vlak van bandenmanagement.”

PCCB 2024
Dréke Janssen

Ook Dréke Janssen beleefde een meer dan positief raceweekend, met een vijfde en vierde plaats bij de Rookies. In de tweede race was dat ook goed voor een top-10 plaats algemeen. “In de eerste race leek dat ook te lukken, maar Dréke probeerde misschien net iets te hard”, analyseert Goossens. “Maar goed, dat hoort bij het leerproces. Dréke zette een uitstekend weekend neer, en toonde duidelijk dat hij over de nodige snelheid beschikt. Nu moet hij vooral wat kilometers maken en ervaring opdoen. Ik ben er van overtuigd dat we nog mooie dingen van hem zullen zien.”

PCCB 2024

RedAnt Racing viel overigens nog meer in de prijzen in Zandvoort. Elk weekend kent de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux de ‘Michelin Star Of The Weekend’-award toe, aan een team of  persoon die een bijzondere prestatie levert. Afgelopen weekend mocht Bert Redant in naam van RedAnt Racing deze prijs in ontvangst nemen, omdat de renstal uit Zaventem Kalle Rovanperä naar het kampioenschap had gebracht. De aanwezigheid van de Finse wereldkampioen zorgde immers voor nogal wat extra aandacht, zowel bij de live streams als op social media.

Foto’s met dank aan ©Ivan Tarantsov en ©MS Media!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Dubbel programma voor Belgium Racingop Circuit Zolder

In het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix staat deze week op Circuit Zolder de tweede afspraak gepland van zowel het Belcar...

GILLES PYCK: “DE VW POLO GTI GEEFT ME VEEL VERTROUWEN”

Dit weekend zijn Gilles Pyck en Emile Mourisse aan hun zesde deelname in de Ardeca Ypres Rally toe. Bij die gelegenheid dragen ze de...

Ardeca Ypres Rally: Chris Ingram als referentie

In de Ardeca Ypres Rally zijn dit weekend de youngtimers favoriet in het Historic BRC. Vooral de BMW M3 E30's worden getipt om een...
error: Content is protected !!