Gilles Magnus: “Het slechtste weekend uit mijn carrière”

Gilles Magnus was naar Bahrein getrokken in de hoop er veel punten te scoren. Het werd niks. Enkele dagen rust zullen de rijder van de Audi RS 3 LMS Comtoyou helpen om dit tegenvallende weekend achter zich te laten, en zich helemaal toe te leggen op het laatste FIA WTCR-weekend, eind deze maand in Djedda.

Gilles Magnus trok als vierde in de tussenstand van het toerwagenkampioenschap richting de twee races op het Arabische schiereiland, maar moest Bahrein uiteindelijk als zesde in de stand verlaten. “Dit was wellicht het slechtste weekend uit mijn carrière”, geeft onze landgenoot grif toe.

“Al bij de kwalificaties merkte ik dat de motor niet helemaal naar behoren draaide. Toch wist ik nog een zevende tijd neer te zetten. Maar samen met het team besloten we om toch maar de motor te vervangen, wat betekende dat ik als 15de moest vertrekken. In de eerste race kwam ik goed uit de startblokken en schoof meteen door naar de tiende plaats. Jammer genoeg werd ik geraakt door de rondtollende auto van een andere deelnemer, en mocht ik meteen mijn Audi RS 3 LMS aan de kant zetten. Ontzettend jammer, want ik denk dat ik voor een podiumplaats had kunnen gaan. Tom Coronel, die als elfde was vertrokken, tikte als vierde aan.”

De tweede race leek een gunstiger scenario in petto te hebben voor de rijder van het RACB National Team. “Ik startte als vierde, met twee teammaats voor me op de eerste startrij. Enkele seconden na de start werd ik door een andere rijder in een bocht wat geduwd en ik maakte de fout om op het vuile gedeelte van het circuit te remmen, waar er nogal wat zand lag. Ik verloor de controle over mijn Audi en raakte de auto van mijn teammaat Mehdi Bennami. We moesten allebei de strijd staken. Tot daar dan ook onze hoop om op het podium te geraken en veel punten te scoren.

Ik heb Mehdi onmiddellijk mijn excuses aangeboden. Hij was zo vriendelijk om de aanrijding wat filosofisch te aanvaarden. Tuurlijk vind ik deze fout ontzettend jammer, en wil het hele team van Comtoyou dan ook mijn excuses aanbieden. De jongens hebben het hele weekend lang schitterend werk geleverd. Ook mijn excuses aan Audi Sport, want zo misten twee van hun wagens een sterk resultaat.

Om dit allemaal achter me te laten trek ik naar Dubai voor enkele dagen rust, vooraleer in topvorm naar de slotmeeting in het Saoedische Djedda te trekken.”

Bron: RACB

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!