Gilles Magnus tevreden over de positieve balans voor het eerste seizoen

Het seizoen van TCR Europe en TCR Benelux werd dit weekend in Monza afgesloten. Een achtste tijd in de kwalificaties en een mooie zesde plaats in de eerste race maken deel uit van de hoogtepunten die Gilles Magnus dit jaar liet optekenen. De vertegenwoordiger van het RACB National Team eindigt bij zijn eerste seizoen in TCR Europe op de zesde plaats en in de TCR Benelux op de derde. 

Enkele uren na de finish van de tweede race van de meeting in Monza kon onze landgenoot moeilijk verbergen dat hij heel ontgoocheld was dat hij de laatste manche van TCR Europe op een 20ste plaats had afgesloten. “Ik stond als derde op de startgrid en had er goede hoop op dat ik bij de laatste race van het kampioenschap op het podium zou kunnen finishen. Jammer genoeg had ik een valse start en werd ik bestraft met een drive through, wat me helemaal naar de laagste regionen liet terugvallen. Schrijf die fout maar toe aan mijn gebrek aan ervaring. Voor het overige denk ik dat ik dat de balans van dit seizoen meer dan positief kan genoemd worden. Ik wist in mijn thuisrace te winnen, liet meerdere tweede en derde plaatsen optekenen. Verder veroverde ik ook een pole positie. Bovendien ben ik de enige rijder die altijd naar de tweede fase van de kwalificaties wist door te stoten. In de eindstand leg ik beslag op de zesde plaats. Voor een eerste seizoen met een toerwagen en in een peloton van meer dan 30 wagens sterk, die bovendien heel goed bestuurd worden, denk ik dat dat absoluut niet slecht is. Met de ervaring die ik dit jaar wist op te doen kijk ik nu al uit naar volgend seizoen.”

Bron: RACB National Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!