GILLES PYCK: “DE VW POLO GTI GEEFT ME VEEL VERTROUWEN”

Dit weekend zijn Gilles Pyck en Emile Mourisse aan hun zesde deelname in de Ardeca Ypres Rally toe. Bij die gelegenheid dragen ze de kleuren van de Belgian VW Club. Met de Volkswagen Polo GTI Rally2 uit de ateliers van SXM Compétition hopen de streekrijders in de buurt van de top 5 te komen.

Op enkele dagen voor de start van de Ardeca Ypres Rally (20-22 juni) popelen Gilles Pyck en Emile Mourisse van ongeduld. In de Westhoek werkt het duo een thuiswedstrijd af, een rally die hen bijzonder nauw aan het hart ligt.

“Het is tegelijk een snelle en technische rally, en zo heb ik ze graag”, stelt de inwoner van Poperinge. “De smalle en hobbelige wegen, zijn typische bochten, de grachten die de foutenmarge tot nul reduceren, het eeuwig wijzigende gripniveau: allemaal elementen die het een heel opwindende wedstrijd maken. En het feit dat het onze thuiswedstrijd is maakt het uiteraard ook bijzonder. We volgen deze rally al jaren en hoeven dan ook niet uit te leggen hoezeer we er naar uitkijken om aan de start te staan!”

Voor de gelegenheid beschikken Gilles en Emile over de Volkswagen Polo GTI Rally2 van het SXM Compétition team. Een bolide waarmee ze begin mei al vierde finishten in de Monteberg Rally. “Ik hou uitstekende herinneringen over aan mijn eerste kilometers met de auto”, stelt de 28-jarige rijder. “We hadden vooraf dan wel niet kunnen testen, het chassis schonk me onmiddellijk heel wat vertrouwen. Het liet ons toe om een mooi wedstrijdritme aan te houden, en we kwamen in de buurt van meer ervaren rijders als Vincent Verschueren en Davy Vanneste. Het is een heel dynamische en sportieve auto, ik amuseer me er enorm mee.”

Afgelopen maandag kon het duo dat wordt ondersteund door de Belgian VW Club opnieuw van de rijsensaties van de Polo proeven. Dankzij een testsessie konden ze de zesde manche van het Belgische rallykampioenschap tot in de puntjes voorbereiden. “Omdat we al meer dan een maand niet hebben gereden was het belangrijk om opnieuw wat ritme op te doen”, aldus de winnaar van de Clio Trophy Belgium 2021. “Zo kunnen we met iets meer gemoedsrust aan de start verschijnen.”

En wat zijn dan de ambities voor deze zesde deelname in Ieper? “Het doel is om beter te doen dan de achtste plaats van vorig jaar”, bevestigt Gilles. “Een plek bij de eerste vijf zou een droomresultaat zijn, maar we moeten beide voetjes op de grond houden: hoewel we het parcours goed kennen, nemen we het op tegen een hoogstaande concurrentie. En bovendien hebben we ook relatief weinig ervaring met een Rally2-wagen. Het belangrijkste is dat we progressie boeken, op de baan blijven en lekke banden vermijden. Na 220 kilometer tegen de klok zou dat wel eens een lonende strategie kunnen blijken.”

Alles is er klaar voor, tijd om in actie te schieten! De Ardeca Ypres Rally begint donderdag om 18 uur met de Qualifying Stage. Op vrijdag wordt de start van de eerste van 18 chronoritten om iets na 15 uur gegeven, terwijl het finishpodium op de Grote Markt in Ieper vanaf 20 uur op zaterdagavond wordt overschreden.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!