Gilles Smits wil in 2020 voluit gaan voor de Mazda MX-5 Cup

Ook in België wordt het succes van de Mazda MX-5 Cup met bewondering bekeken. Zozeer zelfs dat Gilles Smits nu al vast van plan is om volgend seizoen aan de start te staan van de Mazda MX-5 Cup. “Ik weet dat ik daarin niet alleen sta, er zijn meerdere Belgische collega-rijders die interesse hebben. Wanneer er naast mij een paar ook de stap zetten zal het startveld in één klap meer Belgische kleuren krijgen. Om het budget rond te krijgen zijn wij aan het praten met enkele Mazda-dealers om ons te ondersteunen en zo de Belgische afvaardiging te versterken.”

Gilles is de zoon van Jean-Jacques Smits, die al vele jaren een vaste waarde is in de Belgische autosport. De 38-jarige Gilles debuteerde in 2012 in karting en werd twee jaar later vice-kampioen in de X30 Master, achter Pierre-Yves Corthals, waarna hij in 2016 zijn debuut beleefde in de VW Fun Cup. Hij reed al eens in het vorige model van de Mazda MX-5 en was direct enthousiast.

“Ik wil niet alleen racen in lange afstandsraces, wil dolgraag overschakelen naar het zuivere sprintwerk,” stelt Gilles onomwonden. “Daarom heb ik mijn oog laten vallen op de dit jaar gelanceerde Mazda MX-5 Cup: allemaal dezelfde auto’s, tweeliter, 184 pk voor 960 kg, voorzien van slicks, mét open dak en, vooral, solo achter het stuur voor twee keer dertig minuten vechten op het scherp van de snee! Als ik de beelden zie van de recente Mazda-races op Circuit Zandvoort dan besef ik dat ik hierin een rol wil en kan spelen!” 

Gilles heeft inmiddels al kennis mogen maken met de nieuwe Mazda MX-5: “Promotor Dick van Elk was bereid om mij in zijn Mazda MX-5 te laten rijden en dat is mij goed bevallen. Je voelt dat de auto op het vlak van de ophanging flink werd verbeterd ten opzichte van het vorige model en dat vertaalt zich in leuk stuurwerk en mooie remzones! Het was voor mij wel wennen om te racen met ABS! Op een deels vuile piste slaagde ik erin om goede rondetijden op de klok te zetten. Dat smaakt echt naar meer…” 

Tijdens het weekend van de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort waren er zo’n 100.000 toeschouwers aanwezig en ook voor de Gamma Racing Day, die binnenkort zal plaatsvinden op TT Circuit Assen, verwacht men volle tribunes. Gezien de enorme belangstelling zijn dit unieke gelegenheden voor sponsors, partners en rijders om zich in de kijker te rijden. 

Bron: Mazda MX-5 Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!