Gino Bux en Nicolas Gilsoul starten in de tien manches van het Belgian Rally Championship!

Als nieuws kan het tellen! Deze donderdagavond hebben Gino Bux en Nicolas Gilsoul hun programma van tien wedstrijden in het kader van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 onthuld en dat met een Skoda Fabia Rally2 uit de ateliers van SXM Compétition…

Het Belgian Rally Championship heeft de wind in de zeilen, daar twijfelt niemand meer aan! Met de start van het seizoen 2022 in het verschiet, maakt een nieuw topteam zijn opwachting in de hoofdklasse. Regerend Stellantis Motorsport Rally Cup Belux kampioen Gino Bux heeft met de steun van sterke partners een programma met een top Rally2 op poten gezet, met de aanwezigheid van een zekere Nicolas Gilsoul aan zijn zijde!

“Ik loop al een paar jaar met plannen voor dit type auto rond, maar het financiële aspect is vaak een rem geweest”, vertelt Gino Bux. “En om alles in het werk te stellen om juist een ‘one-shot’ in zo’n sterk bezet kampioenschap af te werken, daar had ik niet veel zin in. Na het seizoen 2021 en de titel in de competitie van Stellantis veranderde de situatie snel, het enthousiasme van de partners was merkbaar en met mijn vriend John Wartique zijn we op de juiste deuren gaan kloppen. Het resultaat mag er zijn, met de tien wedstrijden van het BRC en ik moet toegeven dat ik nooit zo gemotiveerd ben geweest…”

Te meer daar een zekere Nicolas Gilsoul mee op de trein gesprongen is… “Vooreerst is het project om met Gino deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap een sterk project, gezien mijn situatie”, aldus Nicolas Gilsoul. “Ik had een project met passie nodig. Ik wilde er alles aan doen om te laten zien dat Gino vooraan kan vechten en dat hij het verdient om in de beste omstandigheden aan de start van het Belgian Rally Championship te verschijnen. Hij kan op mij rekenen om hem te stimuleren, te adviseren, te helpen en alles te controleren, zoals ik in het verleden met andere rijders heb gedaan. Ik kijk er echt naar uit. Dit programma komt echt op het juiste moment…”

Het duo Bux en Gilsoul kiest dus voor een Skoda Fabia Rally2 van het team SXM Competition en samen zullen zijn trachten om de vaste namen van het hoogstaande Belgische kampioenschap te volgen.

“Het team moet zich ook bewijzen en de puntjes op de ‘i’ zetten”, aldus Gino. “Jourdan Serderidis en Fred Miclotte zijn zich ervan bewust dat dit programma ook voor hen een grote kans is. We geloven in hun capaciteiten en ze hebben al laten zien dat ze goed kunnen presteren in de categorie WRC2 in Ieper, of nog twee jaar geleden toen ze de Belgische kampioenstitel op een haar na gemist hebben…”

Wat de ambitie van het duo Bux-Gilsoul betreft, die zal in de loop van het seizoen bijgestuurd worden. “Tien wedstrijden, dat houdt in dat we heel wat kilometers krijgen om te leren, te begrijpen en ons aan de hogere snelheden aan te passen”, gaat Gino verder. “Ik ga de Haspengouw ontdekken, in de South Belgian Rally heb ik amper drie kilometer gereden vorig seizoen en de TAC Rally is voor mij onbekend terrein. We gaan dus stap voor stap het vertrouwen opbouwen. Adrian Fernémont, Grégoire Munster en Ghislain de Mévius hebben ook tijd nodig gehad om op hun huidige niveau te presteren. Dat zal ook voor ons zo zijn, maar in bepaalde wedstrijden willen we wel laten zien wat we kunnen.”

Nu ze hun deelname aan alle wedstrijden van het Kroon-Oil BRC 2022 bekend maken, willen Gino Bux en Nicolas Gilsoul alle partners bedanken die hen in deze sportieve uitdaging steunen, met name Fuel-X, Ardenne Rails, Fleetback, ALD, Reco +, Diederickx, Nervia Plastic, SPA Racing, Mazzoni en Gehlen Group. “Met een bijzonder woord van dank voor Steven Spittaels, die me de kans gaf om mijn voet tussen de deur te krijgen”, aldus de rijder. “Zonder hem zou ik waarschijnlijk nog steeds rally op mijn telefoon volgen. Alles ging heel snel en ik heb het allemaal te danken aan mensen zoals hij…”

En nu op naar de Rally van Haspengouw, de opener van het BK over een kleine drie weken!

Bron: Gino Bux en Nicolas Gilsoul Foto: Michaël Dautremont

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!