Glenn Van Parijs in Porsche Mobil 1 Supercup

Er zal opnieuw een Belg starten in het voorprogramma van de Grote Prijs van België Formule 1. Glenn Van Parijs breit namelijk een vervolg aan zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup enkele weken geleden in Duitsland. De jonge Brusselaar met Vlaamse roots komt ook bij de laatste drie meetings van het seizoen 2018 aan de start van het meest competitieve Porsche-kampioenschap ter wereld, te beginnen bij de manche in het voorprogramma van de Grote Prijs van België Formule 1 dit weekend.

De carrière van Glenn Van Parijs gaat crescendo, want na een zeer sterk debuutseizoen in 2017, opteerde hij dit jaar voor de combinatie tussen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup Deutschland. “Mijn bedoeling was, en is nog steeds, om een maximum aan ervaring op te doen in een minimum aan tijd”, legt Van Parijs uit. “Daarom kozen we er begin dit jaar bewust voor om de Duitse Porsche Carrera Cup aan mijn programma toe te voegen, een kampioenschap waar het niveau nog hoger ligt dan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Ik kreeg vorige maand via mijn team in de Duitse Porsche Carrera Cup de kans om ook te starten in de Porsche Mobil 1 Supercup in het voorprogramma van de Grote Prijs Van Duitsland. Dat was enigszins onverhoopt, maar ik heb geen seconde getwijfeld.”

Na de vrije training om de omloop te ontdekken, sloot Glenn Van Parijs de kwalificaties en de race telkens af met een chrono in de eerste helft van het veld. “Ik was meer dan tevreden van mijn resultaten, met een top 15 algemeen en een vierde plaats bij de rookies”, vervolgt Van Parijs. “Dat is bemoedigend, temeer daar iedereen met gelijk materiaal strijdt en de meeste van mijn concurrenten over een pak meer ervaring beschikken dan ikzelf. Bovendien had ik nog nooit gereden op de Hockenheimring, behalve op de simulator. Blijkbaar was mijn team MRS GT Racing ook onder de indruk van mijn prestatie, dus hebben ze me gevraagd om het volledige seizoen af te werken. Daar heb ik geen seconde over moeten twijfelen, aangezien ik ondertussen al flink wat wedstrijden heb afgewerkt met de Porsche 911 GT3 Cup bij hen, zowel sprintraces als enduranceraces, en mij er echt thuis voel. Bovendien heeft MRS GT Racing veel ervaring met Porsche en dat helpt mij om elke keer opnieuw stappen voorwaarts te zetten. Kunnen werken in een omgeving die je vertrouwen geeft, is zeer belangrijk en bij MRS GT Racing wordt ook dat aspect met de grootste zorg behandeld.” 

“Het was echter initieel niet het plan dat we dit jaar al zouden promoveren richting de Porsche Mobil 1 Supercup, maar gezien ik wat pech gekend heb bij de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en bovendien één meeting moest missen vanwege een race die samenviel met een wedstrijd van het Duitse kampioenschap, hebben we de knoop doorgehakt om het toch te proberen. Ik start dus dit weekend in de Spa-Francorchamps, een circuit dat ik goed ken en waar ik stiekem toch de hoop koester om een top 10-notering te behalen. Spa is echt een circuit waar je als rijder het verschil kan maken. Na Spa voor eigen volk, staan respectievelijk nog het Italiaanse Monza en Mexico op het programma, tevens circuits met een fantastische geschiedenis.”

“Ik wil zeker en vast mijn team uit de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, Belgium Racing, bedanken voor de steun die ik het afgelopen anderhalf jaar heb gekregen. In het bijzonder teameigenaar Patric Derdaele en teamchef Jan Gabriëls, want zij zijn van kapitaal belang geweest om mij te brengen tot waar ik nu sta. Ze stonden sinds dag 1 achter mijn ambitieuze plannen, wat ik enorm weet te waarderen. Ik wil eveneens de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bedanken om mij, na anderhalf jaar reeds, deze springplank te geven richting de meest competitieve Porsche-cup ter wereld. Ik voel me goed voorbereid om met vertrouwen dit nieuwe hoofdstuk aan te vatten!”

Glenn Van Parijs komt deze week voor het eerst in actie te Spa-Francorchamps tijdens de vrije training op vrijdag. Een dag later staan de kwalificaties gepland, gevolgd door de sprintrace op zondag net voor de Formula 1 Belgian Grand Prix. Op 2 september volgt de laatste race op Europese bodem in Monza, waarna de Porsche Mobil 1 Supercup 2018 besluit in het laatste weekend van oktober op de Autódromo Rosendo Hernández in Mexico City met een dubbele wedstrijd.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!