GT Open: Al Zubair en Soucek bezorgen Porsche overwinning in Spa

Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek rijden Porsche naar de overwinning tijdens de eerste race van het International GT Open op Spa-Francorchamps. Het duo van Lechner Racing domineerden de wedstrijd die gekenmerkt werd door twee safety-car-periodes en nemen de leiding in het klassement met zes punten verschil op Matteo Beretta en Frederick Schandorff. De #97 TF Sport Aston Martin met de Amerikaanse GT4-kampioenen Michael Dinan en Robby Foley aan het stuur, eindigden zeven seconden later op de tweede plaats.

De #7 Inception Racing McLaren finishten als derde, Brendan Iribe en Ollie Millroy pakken hun eerste overwinning van het seizoen in de Pro-Am-klasse, voor teamgenoot Nick Moss liep de race slechter af, hij crashte in Les Combes. Voor Florian Scholze en Jens Liebhauser was het opnieuw feest, zij kaapten de zege weg in de Am-klasse met de #14 AKM Mercedes.

Michael Dinan en Robby Foley

Polesitter Olli Millroy neemt een perfecte start en behoudt het voordeel bij het insturen van La Source, Schandorff spurt van de tweede startrij naar positie twee en haalt de Porsche van Soucek in. Klien, Scholze, Dinan, Moulin en Paverud volgen de kop van het peleton. Maar Janosz en Lisowski komen de eerste bocht niet heelhuids door, de Porsche van Janosz belandt door contact met elkaar tegen de muur en komt bij Eau Rouge tot stilstand zonder wiel, de safety-car moest al tussenkomen nog voor de openingsronde was voltooid.

Brendan Iribe en Ollie Millroy

Drie ronden later hervat de race, Millroy neemt opnieuw de leiding stevig in handen, voor Schandorff, Soucek, Klien, Scholze, terwijl Moulin met een perfecte beweging Dinan passeerde voor de zesde plaats. Voor de strijd goed en wel was losgebarsten veroorzaakt Nick Moss een tweede safety-car procedure, hij raakt de vangrails enorm hard op Les Combes. Gelukkig kon de Brit op eigen krachten de #72 Inception Racing McLaren verlaten. Opnieuw gaan er zes ronden verloren om de barrières de repareren.

Florian Scholze en Jens Liebhauser

Amper één ronde na de herstart opent de pitwindow voor het wisselen van de rijders. Al-Zubair pakt de leiding na de wissels met een voorsprong van 5 seconden op Iribe, dan Foley en Beretta, Nemoto, Spinelli en Tweraser. Foley weet de #7 Inception Racing McLaren van Iribe te verschalken en staat zijn positie niet meer af. Voor de laatste ereplaats wordt nog hard gevochten tussen Nemoto, Beretta, Spinelli en Iribe, maar laatstgenoemde wint de strijd om het brons.

Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek

Het Belgische Q1 by EMG Motorsport onder leiding van Edgard Terium mocht het hele podium in de GT Cup Open Europe helemaal inkleuren. Filip Teunkens die de #50 deelde met Jaap van Lagen wonnen in de Pro-Am-klasse en werden op de voet gevolgd door Jan Lauryssen en Bas Schouten in de #54 Porsche. Dirk Schouten en Nicolas Vandierendonck legden beslag op de derde plaats in de GT Cup Open en wonnen in de Am-klasse met het nummer 53.

Dirk Schouten en Nicolas Vandierendonck

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!