GT Open: Schandorff-Beretta pakken tweede overwinning van het seizoen

Michele Beretta en Frederick Schandorff winnen de tweede race van het weekend in de #63 Lamborghini Hurancan GT3 van team Vincenzo Sospiri Racing. Onze landgenoot Baptiste Moulin en Yuki Nemoto kwamen als tweede over de eindmeet in de andere wagen van het team (#19). De groene Lambo’s versloegen de #77 Lechner Racing Porsche van Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek, het duo dat gisteren won en die nu het klassement aanvoeren met één punt boven Beretta-Schandorff.

#88 JP Motorsport McLaren met Patryk Krupinski en Christian Klien

Bij de Pro-Am ging de winst naar Patryk Krupinski en Christian Klien, in de #88 JP Motorsport McLaren behaalden zij ook hun tweede overwinning van het seizoen. Shaun Balfe en Adam Carroll pakten het zilver in de #22 Balfe Motorsport Audi, terwijl Jens Moller en Marcus Paverud het podium vervolledigden achter het stuur van de #11 Reno Honda. In de AM-categorie was het eremetaal voor de #14 AKM Mercedes van Jens Liebhauser en Florian Scholze.

Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek

Polesitter Adam Carroll behoudt het voordeel bij de start van de tweede race in de #22 Balfe Motorsport Audi R8, en wordt op de voet gevolgd door de AKM Motorsport Mercedes AMG van Loris Spinelli. Robby Foley kan in de eerste fase van de wedstrijd aansluiting vinden met de koplopers in de #97 TF Sport Aston Martin, maar moet toch lossen naarmate de wedstrijd vorderde.

Baptiste Moulin en Yuki Nemoto

Na de rijderswissel pakt Schandorff de leiding in de #63 VSR Lamborghini Huracan, onze landgenoot Moulin ligt met een kleine achterstand op de tweede positie in de zusterwagen. In ronde 21 krijgt teamgenoot van Foley (#97 TF Sport Aston Martin) een lekke band, Michael Dinan kan gelukkig op eigen krachten de pits bereiken, maar de derde plek gaat verloren. De kopgroep houdt stand tot aan de zwart-wit geblokte, met Al Zubair als derde, voor Klien, Balfe en Paverud.

#14 AKM Mercedes van Jens Liebhauser en Florian Scholze

Met een twaalfde plaats algemeen pakken Jan Lauryssen en Bas Schouten (#54 Q1 by EMG Motorsport Porsche) de winst in de Pro-Am van de GT Open Cup. Teamgenoten Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten (#53) gingen met de eer lopen in de Am-klasse.

Jan Lauryssen en Bas Schouten
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!