GT Open: Schandorff-Beretta pakken tweede overwinning van het seizoen

Michele Beretta en Frederick Schandorff winnen de tweede race van het weekend in de #63 Lamborghini Hurancan GT3 van team Vincenzo Sospiri Racing. Onze landgenoot Baptiste Moulin en Yuki Nemoto kwamen als tweede over de eindmeet in de andere wagen van het team (#19). De groene Lambo’s versloegen de #77 Lechner Racing Porsche van Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek, het duo dat gisteren won en die nu het klassement aanvoeren met één punt boven Beretta-Schandorff.

#88 JP Motorsport McLaren met Patryk Krupinski en Christian Klien

Bij de Pro-Am ging de winst naar Patryk Krupinski en Christian Klien, in de #88 JP Motorsport McLaren behaalden zij ook hun tweede overwinning van het seizoen. Shaun Balfe en Adam Carroll pakten het zilver in de #22 Balfe Motorsport Audi, terwijl Jens Moller en Marcus Paverud het podium vervolledigden achter het stuur van de #11 Reno Honda. In de AM-categorie was het eremetaal voor de #14 AKM Mercedes van Jens Liebhauser en Florian Scholze.

Al Faisal Al Zubair en Andy Soucek

Polesitter Adam Carroll behoudt het voordeel bij de start van de tweede race in de #22 Balfe Motorsport Audi R8, en wordt op de voet gevolgd door de AKM Motorsport Mercedes AMG van Loris Spinelli. Robby Foley kan in de eerste fase van de wedstrijd aansluiting vinden met de koplopers in de #97 TF Sport Aston Martin, maar moet toch lossen naarmate de wedstrijd vorderde.

Baptiste Moulin en Yuki Nemoto

Na de rijderswissel pakt Schandorff de leiding in de #63 VSR Lamborghini Huracan, onze landgenoot Moulin ligt met een kleine achterstand op de tweede positie in de zusterwagen. In ronde 21 krijgt teamgenoot van Foley (#97 TF Sport Aston Martin) een lekke band, Michael Dinan kan gelukkig op eigen krachten de pits bereiken, maar de derde plek gaat verloren. De kopgroep houdt stand tot aan de zwart-wit geblokte, met Al Zubair als derde, voor Klien, Balfe en Paverud.

#14 AKM Mercedes van Jens Liebhauser en Florian Scholze

Met een twaalfde plaats algemeen pakken Jan Lauryssen en Bas Schouten (#54 Q1 by EMG Motorsport Porsche) de winst in de Pro-Am van de GT Open Cup. Teamgenoten Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten (#53) gingen met de eer lopen in de Am-klasse.

Jan Lauryssen en Bas Schouten
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!