GT Open: Uitermate succesvol weekend voor Q1 Trackracing!

Q1 Trackracing stond afgelopen weekend voor één van de grootste uitdagingen in zijn nog jonge bestaan. Het Belgische team zette in Spa-Francorchamps bij de tweede afspraak van de GT Cup Open Europe namelijk vier exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een weekend waarin de troepen van Edgard Terium overladen zouden worden met eremetaal en bij de eerste van twee wedstrijden monopoliseerde de bolides van Q1 Trackracing zelfs het podium. Een zelden geziene overmacht die niemand in het team onberoerd liet.

Jan Lauryssen en Bas Schouten

“Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”, vertelt een tevreden Edgard Terium, mede- initiatiefnemer van Q1 Trackracing, aan het einde van de meeting. “We wisten vooraf dat het een lastig weekend zou worden, met vier wagens die tegelijkertijd de piste zouden delen, maar iedereen in het team kweet zich perfect van zijn taak. Met één pole, twee zeges en in het totaal vijf van de zes te behalen podiumplaatsen op onze naam, kunnen we spreken van een ware triomftocht. Nochtans bestonden onze bezettingen uit een mix van rijders met jaren ervaring en jongens die we elke race nog grote progressie zien maken. Dat is Q1 Trackracing echter op het lijf geschreven en met stevige resultaten op de piste hebben we daarvoor het bewijs geleverd afgelopen weekend. Een persoonlijk hoogtepunt voor mij was om als mede-initiatiefnemer zaterdag op het ereschavot te mogen plaatsnemen, geflankeerd door uitsluitend onze eigen rijders. Een zeer bijzonder moment en ik ben blij dat ik die ervaring met hen kon delen.”

Filip Teunkens en Jaap Van Lagen

Ook mede-initiatiefnemer Nicolas Vandierendonck, die dit weekend een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie deelde met Dirk Schouten, blikt tevreden terug. “Voor mij had het weekend heel wat facetten. Om te beginnen is er uiteraard een dubbele podiumplaats voor onze Porsche #53, maar daarnaast presteerde het hele team collectief sterk. Filip Teunkens en Jaap Van Lagen wonnen de race op zaterdag, terwijl Jan Lauryssen en Bas Schouten op zondag mochten juichen. Jammer dat Artur Janosz bij de start van de eerste race van de baan werd getikt, waardoor we hem en teamgenoot Maciej Darmetko helaas niet meer aan het werk zagen, maar beide jongens waren bezig aan een solide weekend. Ook de monteurs en ingenieurs leverden topwerk. Q1 Trackracing bewijst met deze prestatie dat het een ideale omgeving is voor de betere amateurrijder en bij uitbreiding iedereen die op een gestructureerde manier autosport op niveau wil beleven. Naast een perfecte technische uitvoering was ook de sfeer naast de piste opperbest. Dat is tekenend voor de progressie van het team op slechts enkele maanden tijd en we kijken dan ook reikhalzend uit naar het vervolg van het seizoen. De toon is alvast gezet!”

Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten

De volgende afspraak voor Q1 Trackracing is de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Nederlandse Formule 1-circuit van Zandvoort, in het weekend van 10 en 11 juli.

Artur Janosz en Maciej Darmetko
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!