GT World: Akkodis ASP Mercedes zet snelste tijd op slotdag

De pre-season test van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS vond plaats op het circuit Paul Ricard, waar alle 49 auto’s in de paddock waardevolle kilometers opdeden in de aanloop naar de seizoensopener volgende maand in Monza. De snelste tijd werd op de tweede dag neergezet door Thomas Drouet in de #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG, waarmee het de vierde keer op rij was dat een Mercedes-AMG-auto de proloog aanvoerde. 

Akkodis ASP was bijzonder indrukwekkend, want hun #88 machine eindigde elke sessie in de top vier en legde 167 ronden af, het beste gemiddelde resultaat over de hele test. Andere constante deelnemers waren het Saintéloc Junior Team Audi, Team WRT BMW, Nova Race Honda, Optimum Motorsport McLaren, AF Corse Ferrari, Rutronik Racing Porsche en Iron Lynx Lamborghini.

Winward Racing eindigde de eerste sessie van de pre-season test op de slotdag als tweede achter Akkodis ASP, terwijl Maro Engel in de drie uur durende middagsessie met de GetSpeed Performance Mercedes-AMG van Al Manar Racing de snelste tijd neerzette en Raffaele Marciello nipt versloeg. De Audi’s van Boutsen VDS en CSA Racing eindigden in elke sessie als derde, terwijl de Al Manar-auto van GetSpeed en de Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing als vierde eindigden.

Vier fabrikanten lieten tijdens de testdagen nieuwe machines zien, waaronder de 296 GT3 van Ferrari, de 911 GT3 R met 922-specificatie van Porsche, de verbeterde Huracán EVO2 van Lamborghini en de 720S Evo van McLaren. 

Comtoyou Racing kwam tijdens de eerste testdag op dinsdagochtend aan de leiding, terwijl Tresor Attempto Racing ’s middags Audi aan de leiding hield. Akkodis ASP leidde woensdagochtend een Mercedes-AMG een-tweetje, met de #57 van Winward Racing als tweede.

Mercedes-AMG Team AlManar by GetSpeed voerde de laatste sessie aan met de #777, terwijl de #25 Saintéloc Junior Team Audi met 252 ronden de meeste kilometers tijdens de test aflegde. De campagne begint met een drie uur durende Endurance Cup-race op Monza op 21-23 april, gevolgd door het openingsweekend van de Sprint Cup op Brands Hatch op 13-14 mei.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!