GT World Challenge Esports Endurance Series bundelt krachten om Intercontinental GT Challenge Esports te worden

De GT World Challenge Esports Endurance Series in Europa, Azië en Amerika bundelen dit jaar hun krachten om de nieuwe Intercontinental GT Challenge Esports te vormen, waarin de beste simracers van over de hele wereld samenkomen om te strijden op vijf iconische locaties.

Georganiseerd door SRO Motorsports Group en AK Esports in samenwerking met Fanatec, Kunos Simulazioni, Pirelli en The SimGrid, en gebruikmakend van de zeer authentieke fysica en het ongeëvenaarde rijrealisme van Assetto Corsa Competizione, zal het nieuwe kampioenschap legendarische langeafstandsevenementen aanpakken, zoals de 24 Uren van Spa en Bathurst 12 uur. Pro- en Silver-categorieën zullen worden geïmplementeerd om een ​​dynamischer en competitiever veld te garanderen, terwijl dit systeem ook zal worden overgenomen door de continentale GT World Challenge Esports Sprint Series, die dit seizoen in Europa, Azië en Amerika zal blijven lopen.

Bovendien is er nieuw inschrijfgeld en een nieuwe prijzenstructuur ingevoerd voor teams en coureurs, met nog meer om voor te spelen in de Pro- en Silver-klassen van elk kampioenschap. De aangeboden prijzen omvatten onder meer Fanatec-uitrusting, VIP-hospitality voor evenementen en baanactiviteiten, waardoor de totale waarde van contant geld en sponsorproducten op € 120.000 komt.

Nieuw jaar, nieuwe serie

De nieuwe Intercontinental GT Challenge Esports zal deelnemers testen op vijf van ’s werelds bekendste en meest veeleisende locaties. Het begint op 16 april, wanneer de Bathurst 12 Hour wordt gehouden op het iconische Mount Panorama, gevolgd door de Suzuka 10 Hours (21 mei) op ​​het legendarische achtbaancircuit van Japan.

De grootste uitdaging van het seizoen is dat de deelnemers een slopende twee-rond-de-klok wedstrijd zullen ondernemen tijdens de 24 Hours of Spa van 18-19 juni. De California 8 Hours op Laguna Seca (16 juli) en de Kyalami 9 Hour (27 augustus) sluiten de campagne af en bepalen de bestemming van de titel.

Elke continentale GT World Challenge Esports Sprint Series zal in 2022 ook uit vijf rondes bestaan. In Europa wordt het kampioenschap uitgespeeld met wedstrijden van 60 minuten in Misano (6 april), Zandvoort (4 mei), Nürburgring (8 juni), Hungaroring (6 juli) en Monza (3 augustus). In een verandering vanaf 2021 zal elk Europees evenement op een woensdag plaatsvinden.

Het Aziatische seizoen begint op 13 april op het Circuit de Barcelona-Catalunya en gaat daarna naar Imola (11 mei), Bathurst (15 juni) en Zolder (13 juli). Het wordt op eigen terrein afgesloten met een beslissingsronde in Suzuka op 24 augustus. Net als zijn Europese tegenhanger zal de GT World Challenge Asia Esports in 2022 ook op woensdag plaatsvinden.

Voor Amerikaanse deelnemers is elk evenement gepland op een zaterdag. Zolder trapt de actie af op 23 april, gevolgd door Silverstone (28 mei), Kyalami (25 juni) en Donington Park (9 juli). Er zal ook een thuisfinale zijn voor het Amerikaanse contingent, waarbij Laguna Seca het seizoen afrondt op 13 augustus.

Nieuwe categorieën Pro en Silver gelanceerd

In 2022 wordt een nieuw beoordelingssysteem voor chauffeurs geïmplementeerd, waarbij de prestaties van vorig jaar als leidraad worden gebruikt. Elke coureur die ten minste 25 punten heeft behaald in het Europees kampioenschap, of ten minste 15 punten in de Aziatische of Amerikaanse kampioenschappen, komt in aanmerking voor deelname aan de Pro-categorie. Degenen die deze puntendrempels niet hebben bereikt, komen in aanmerking voor de categorie Zilver.

Pro-opstellingen voor Intercontinental GT Challenge Esports worden genomineerd door fabrikanten en moeten bij elke ronde ten minste twee Pro-coureurs bevatten, terwijl fabrikanten maximaal twee auto’s mogen nomineren voor evenementen in de Sprint Series.

Als ze dit niet doen, zullen deze slots worden toegekend via een kwalificatieproces voor Pro-gerangschikte sim-stuurprogramma’s. Elk team dat door een fabrikant is genomineerd, wordt automatisch als Pro beschouwd, net als de coureurs. In de categorie Zilver kan er slechts één Pro-coureur per Intercontinental GT Challenge Esports-team zijn.

Na nominaties van fabrikanten zal het kwalificatieproces voor de resterende Pro-teamslots de vorm aannemen van hot-stint-kwalificatie op twee verschillende circuits die op de kalender staan. Coureurs moeten vijf geldige ronden rijden tijdens een stint, binnen 107% van hun snelste tijd en zonder terug te keren naar de pits. De snelste stints van elke coureur worden vervolgens gecombineerd om een ​​teamgemiddelde te maken. De best gerangschikte teams op het leaderboard komen in aanmerking om te racen in de Pro-klasse.

In de categorie Zilver moeten drie coureurs een hot-lap neerzetten rond drie circuits van de kalender. Het gecombineerde gemiddelde van alle drie de tijden op alle drie de circuits wordt op het klassement geplaatst, waarbij de top 24 gerangschikte teams in aanmerking komen om te strijden in de Silver-klasse.

Inschrijfgeld, prijzenpot en testen voor Balance of Performance

Dankzij een geherstructureerd inschrijfgeld en prijzengeld zullen in het seizoen 2022 meer coureurs worden beloond in zowel de Pro- als de Silver-klassen van Intercontinental GT Challenge Esports en de continentale Sprint Series.

Pro- en Silver-coureurs hebben hun eigen prijzenpot en inschrijfgeld voor het jaar, die alle races tijdens het seizoen 2022 zullen dekken. De prijzenpot beloont de top-10 teams in de Pro-klasse en de top-10 coureurs in Silver, met een totaal van € 120.000 in contanten en sponsorproducten die te winnen zijn.

Er worden extra prijzen uitgereikt aan teams en coureurs in de top-10, waaronder Fanatec- en AK Informatica-uitrusting, VIP-gastvrijheid voor een geselecteerd race-evenement en baanactiviteiten.

Bovendien wordt dit seizoen een nieuw testformat geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de serie zo competitief mogelijk blijft. Dankzij een nieuwe Balance of Performance (BOP) methode kunnen chauffeurs een test aanvragen in verschillende machines. Ze kunnen dan gegevens en tijden vergelijken als ze het gevoel hebben dat een andere concurrent een voordeel heeft in het spel, wat uiteindelijk leidt tot eerlijker racen en hechtere concurrentie op het circuit.

De inschrijvingen voor de Silver-klasse gaan als eerste open. Voor degenen die willen deelnemen aan de continentale Sprint Series, begint de kwalificatiefase op 21 februari, terwijl de kwalificatie voor de Intercontinental GT Challenge Esports op 28 februari begint. Voor coureurs die in aanmerking komen voor deelname aan de Pro-categorieën, begint de kwalificatie op 14 maart voor de Sprint Series en op 21 maart voor Intercontinental GT Challenge Esports.

Met nieuwe initiatieven en een geconsolideerde wereldwijde endurance-serie die van start gaat, belooft het komende seizoen de concurrentie naar een hoger niveau te tillen. Lees meer en registreer u op de officiële website op SRO-esports.com.

Bron: SRO-esports

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!