GT World Challenge Europe klaar voor de start van het seizoen 2023

Het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen van 2023 gaat van start met twee testdagen op Circuit Paul Ricard, waar 49 auto’s van acht merken zullen deelnemen. Verschillende teams hebben in de winter van fabrikant gewisseld, wat de testdagen extra interessant maakt. 

De testdagen van 2023 zouden wel eens de meest intrigerende tot nu toe kunnen zijn, aangezien een aantal toonaangevende teams in de winter van fabrikant zijn veranderd. Onder hen is Team WRT, het meest succesvolle team in de geschiedenis van Fanatec GT, dat met zijn M4 GT3 een samenwerking aangaat met BMW. Het Lamborghini-contingent is ook versterkt, met 2021 CrowdStrike 24 Hours of Spa-winnaar Iron Lynx die een paar auto’s en zijn zusterteam Iron Dames op de test heeft.

SRO BMW M Motorsport
BMW M Motorsport Team WRT

Lamborghini is een van de vier merken die dit jaar met nieuwe machines rijdt, nadat het onlangs zijn Huracán EVO2-model introduceerde. Tijdens de testdagen zal ook Ferrari zijn nieuwe 296 GT3 aan de tand voelen, terwijl Porsche op de baan komt met de nieuwste generatie 911 GT3-R en McLaren een verbeterde 720S Evo heeft. Honda zal ook vertegenwoordigd zijn met de NSX Evo 22 van Nova Race, die dit jaar zijn debuut in de serie zal maken.

SRO 2023
Nova Race Honda NSX

Voor Audi en Mercedes-AMG is er geen nieuw materiaal, maar nadat ze vorig seizoen de algemene team- en coureurstitel deelden, gaan de Duitse merken in sterke vorm 2023 in. Beide zijn goed vertegenwoordigd op de deelnemerslijst voor de testdag, met acht auto’s van het merk uit Ingolstadt en negen van de fabriek in Affalterbach.

Hoewel de testdagen een indicatie geven van het startveld, zal de volledige inschrijvingslijst tijdens de test worden onthuld. Tickets zijn te koop voor verschillende evenementen in 2023, waaronder de openingsronden van de Endurance- en Sprint-campagnes en de 75e CrowdStrike 24 uur van Spa. De testdagen zullen zonder toeschouwers plaatsvinden, maar fans kunnen de gebeurtenissen volgen via de social media kanalen van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!