GT World Challenge Europe komt met nieuwe kalender

SRO Motorsports Group heeft zonet de plannen bekendgemaakt om het Europese raceseizoen deze zomer terug op te starten, met een gewijzigde kalender voor de GT World Challenge Europe Powered by AWS en de GT4 European Series. Beide kampioenschappen hebben de nodige vertraging opgelopen door de wereldwijde COVID-19 pandemie, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om het seizoen op tijd en op een veilige manier terug op te kunnen starten.

Het nieuwe startschot voor de GT World Challenge Europe Powered by AWS zal op 25-26 juli gegeven worden  tijdens een drie uur durende Endurance Cup-wedstrijd in Imola. Ook de GT4 European Series zullen op Italiaanse bodem aan de start verschijnen tijdens een paar races van een uur. De GT Sports Club Europe zal dit seizoen geïntegreerd worden in het sprintkampioenschap van SRO, waar het een nieuwe stand-alone klasse zal vormen.

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “We zijn verheugd om een compleet programma voor te stellen dat 10 sprint-beker-races en de volledige duur van de Endurance Cup omvat, waarbij we rekening hebben gehouden om de kosten van de teams te verlagen.  Met minder evenementen, die allemaal centraal in Europa zijn gevestigd, worden de transporttijden een heel stuk korter. Teams en piloten zullen deze evenementen over de weg kunnen bereiken in een periode waarin vliegreizen waarschijnlijk een uitdaging blijft.  Onze andere belangrijke prioriteit was het creëren van een kalender in harmonie met de FFSA French GT Championship, British GT Championship, GT4 European Series en ADAC GT Masters. De meeste van onze teams nemen ook deel aan ten minste één van deze kampioenschappen en ik wil de organisatoren van ADAC GT Masters bedanken voor hun constructieve bijdrage aan dit proces.  

We kijken er nu erg naar uit om het seizoen 2020 te starten. In de tussentijd ben ik blij dat we via de SRO E-Sport GT Series het concurrentievermogen voor onze coureurs en fans kunnen behouden. ”

Het welzijn en de veiligheid van iedereen heeft de hoogste prioriteit voor SRO. Alle evenementen zullen plaatsvinden onder de plaatselijke regelgeving en met de aangepaste voorzorgsmaatregelen. SRO zal strikt toezien op het naleven van de maatregelen voor social distancing en hygiëne, om zo de veiligheid en het welzijn van de medewerkers, deelnemers en de teams te handhaven.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!