GT World Challenge Europe maakt deelnemerslijsten bekend

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zijn uitzonderlijke deelnemerslijsten onthuld voor het seizoen 2023, met een recordaantal van 40 auto’s voor de Fanatec GT Sprint Cup en 56 auto’s die strijden om de eer van de Fanatec GT Endurance Cup. 

Tijdens de officiële testdagen op Circuit Paul Ricard werd onthuld dat er acht wereldberoemde merken zullen deelnemen aan de kampioenschappen. De Duitse merken Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche hebben al jaren een sterke aanwezigheid in de autosport en het is geweldig om te zien dat ze nog steeds in groten getale aanwezig zijn. Ferrari en Lamborghini hebben ook een rijke geschiedenis in de autosport en hun aanwezigheid voegt zeker prestige toe aan het evenement. McLaren blijft populair bij fans en teams, terwijl de terugkeer van Honda een interessante toevoeging is. Het belooft een zeer competitief seizoen te worden met al deze grote namen op de startgrid.

Het succes van de Fanatec GT Sprint Cup is de grootste ontwikkeling, met dit jaar een toename van 15 auto’s ten opzichte van 2022. Door plaatsgebrek op Brands Hatch en Zandvoort zal de nieuwe Bronze Cup-klasse zijn Sprint-seizoen over drie evenementen verdelen. Het volledige veld van 40 auto’s zal dus deelnemen aan Misano, Hockenheim en Valencia. 

De Fanatec GT Endurance Cup bouwt voort op het hoge niveau van de afgelopen seizoenen en trekt de grootste deelnemerslijst sinds 2017. Dit aantal zal nog toenemen tijdens de CrowdStrike 24 uur van Spa, die dit jaar zijn 75e editie viert op 29 juni – 2 juli. Dit zijn de teams die in 2023 op Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-glorie zullen jagen.

GT World Challenge Europe deelnemerslijsten:

Endurance Cup Season: klik hier
Sprint Cup Season: klik hier
Overall Season: klik hier

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!