GT World Challenge Europe voegt het Circuit van Ricardo Tormo toe aan de AWS-kalender

GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zojuist de laatste toevoeging bekend gemaakt aan de nieuwe kalender van 2021, de beslissende Sprint Cup-wedstrijd zal plaatsvinden op het Circuit van Ricardo Tormo op 25-26 september.

Met deze keuze legt SRO de prioriteit op minder logistieke vereisten die bijdragen aan milieu- en kostenbesparende initiatieven voor het seizoen 2021. Het circuit aan de rand van Valencia zal deel uitmaken van een Spaanse double-header, met de laatste Endurance Cup-ronde twee weken later op het Circuit van Barcelona (8-10 oktober). SRO bezocht het circuit voor het laatst in 2004, toen Valencia de tweede ronde van het FIA GT-kampioenschap organiseerde.

De nieuwe kalender is nu compleet met 10 raceweekends gelijk verdeeld over de Endurance Cup- en Sprint Cup-formaten.

Op 11 en 12 maart begint het seizoen officieel met de traditionele testdagen op het Circuit van Paul Ricard. In Monza zal het eerste startschot gegeven worden voor de seizoensopener met een Endurance-evenement op 16-18 april.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!