GT2 European: LP Racing en PK Carsport verdelen de polepositions

De Audi R8 LMS GT2’s van LP Racing en PK Carsport waren de snelste tijdens de eerste kwalificaties van de Fanatec GT2 European Series vanmiddag in Imola, met zowel Elia Erhart als Stienes Longin als beste van de eerste en tweede sessie. Met een race gepland voor zowel zaterdag als zondag in Imola, waren de twee kwalificatiesessies op vrijdag de sleutel tot een schone start van het seizoen, met 13 auto’s op het circuit die vijf GT-fabrikanten van wereldklasse vertegenwoordigen.

Elia Erhart schitterde tijdens het eerste kwalificatiesegment van het seizoen, waarbij de amateurcoureurs als eerste op de baan kwamen. Verbeteringen in de rondetijd kwamen snel toen het veld op snelheid kwam, waarbij de toppositie herhaaldelijk van eigenaar wisselde tijdens het eerste stadia.

Nicolas Saelens was de eerste die zijn stempel drukte in de #11 PK Carsport Audi, voordat Angelo Negro hem overtrof in de #88 LP Racing R8, en daarna nam Bert Longin een bocht naar de top in zijn #81 PK Carsport Audi.

Erhart nam wat tijd om zijn banden op te warmen, vond wat ruimte op de baan en plaatste toen een tijd die goed genoeg was om een ​​seconde voorsprong te hebben op het achtervolgende peloton, en vanaf dat moment was de pole veilig, zowel ronduit als in de Am-categorie.

Dat weerhield anderen er echter niet van om hem te achtervolgen. Nicolas Saelens kwam het dichtst in de buurt en zal de eerste race van zaterdag starten op de eerste rij en op de Pro-Am-pole, waarbij Gianluca Giorgi slechts 0,001 seconden van de plek valt in zijn #7 Ebi Motors Porsche.

Met de #67 LP Racing-auto behaalde Henry Hassid de top vier, voor de eerste van de True Racing KTM’s, met Klaus Angerhofer voor Kris Rosenberger als respectievelijk vijfde en zesde.

Pierluigi Alessandrini zal de Target Racing Lamborghini Huracan starten vanaf de zevende plaats, voor Leonardo Gorini’s LP Racing Porsche. Bert Longin eindigde als negende, terwijl Sehdi Sarmini’s True Racing KTM de top 10 completeerde.

Longin schittert in krappe tweede sessie

Stiens Longin liet even op zich wachten om de pole voor race twee voor zichzelf te veroveren, maar kreeg uiteindelijk de klus geklaard in een superstrakke tweede sessie waarin elk van de vijf auto’s de eerste plaats had kunnen vieren.

Peter Guelinckx leidde aanvankelijk de weg in de #81 PK Carsport Audi voordat de rode vlaggen vielen om de Audi van Hassid te helpen bergen die tot stilstand was gekomen.

Toen de sessie weer werd hervat, wilde iedereen graag wat ruimte krijgen om te laten zien wat ze konden. Stefan Rosina was de eerste die verbeterde en plaatste de #16 True Racing KTM op de voorlopige pole, voordat Guelinckx met een voorsprong van slechts 0,061 sec opnieuw de leiding nam.

Rosina, Guelinckx en Longin ruilden paarse sectoren voordat laatstgenoemde zijn best kon doen om foutloos naar de poleposition te rijden. Michael Vergers was een late verbeteraar en sprong Guelinckx voorbij op de tweede plaats in de #5 High Class Racing Audi, terwijl Rosina genoegen moest nemen met de vierde plaats. Anders Fjordbach werd vijfde in de Brabham Automotive Factory Racing BT63 GT2 Concept.

Gianluca Giorgi behaalde de pole in de Am-klasse als zesde, voor Laura Kraihamer’s #15 True Racing KTM en Leonardo Gorini, die als tweede start in de Am-volgorde. Hubert Trunkenpolz start de #17 True Racing KTM vanaf de negende plaats, met Dilantha Malagamuwa die de top 10 completeert aan boord van de Target Racing Lamborghini.

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!