GT2 European Series: High Class Racing verdedigt de kroon met Audi

High Class Racing zal zijn Fanatec GT2 European Series-kroon verdedigen met de kampioenschapswinnende Audi R8 LMS GT2. Het Deense team keert terug naar de serie als de regerende Pro-Am-kampioenen, met vijf overwinningen, acht podiums, acht snelste ronden en twee polepositions in 2021. Het team zal zijn kroon verdedigen met de nieuwe coureurscombinatie van Aurelijus Rusteika en Michael Vergers.

Het duo maakt de overstap naar High Class Racing na een sterk eerste seizoen in de serie, vier podiumplaatsen en een derde plaats in het Pro-Am-klassement van 2021. Ze keren terug met de bedoeling om voor de titel te vechten.

High Class Racing begint aan een tweede jaar in de serie en zal campagne blijven voeren voor de Audi R8 LMS GT2. Met een 5,2-liter V10-motor die voor het eerst in de raceversie is ontworpen als een motor met natuurlijke aanzuiging, levert hij 470 kW (640 pk). Met bijna 30 procent meer vermogen dan de Audi R8 LMS GT3, is het de krachtigste sportwagen in de geschiedenis van Audi’s klantenraceprogramma.

De terugkeer van de High Class Racing Audi bevestigt een tweede volledige seizoensinschrijving voor de Fanatec GT2 European Series voor het team, na de aankondiging van gisteren dat de Brabham BT63 GT2 Concept voor het eerst in 2022 zal worden bestuurd door het team onder de vlag van Brabham Automotive Factory Racing .

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!