GT2 European Series: LP Racing bevestigt derde inschrijving

LP Racing blijft zijn activiteiten uitbreiden voor het tweede seizoen van de Fanatec GT2 European Series. Het Italiaanse team bevestigt een derde deelname voor het hele seizoen met een nieuwe Audi R8 LMS GT2 die deelneemt aan het gevecht in de Am-klasse.

Henry Hassid, de 62-jarige voormalige Franse GT-kampioen, voegt zich bij de in Milaan gevestigde outfit voor een eerste seizoen aan boord van LP Racing’s #67 Audi. Hij migreert naar de Fanatec GT2 European Series van de Porsche Carrera Cup Frankrijk en brengt bijna twee decennia aan ervaring mee naar het team.

Dit seizoen markeert de eerste terugkeer van de Fransman naar de Audi-machines sinds 2014, toen hij de R8 LMS Ultra meenam naar de European Le Mans Series GTC-overwinning en de tweede overall in de Championnat de France FFSA GT. Hassid’s substantiële lijst met prestaties omvat ook raceoverwinningen en podiumplaatsen van de Blancpain Endurance Series, Ferrari Challenge Europe en Ferrari Challenge World Final om er maar een paar te noemen.

“Het wordt een heel goed seizoen in de GT2 European Series met een heel mooi team LP Racing. Ik was deze week de Audi GT2 aan het testen in Misano en het voelde erg goed, het tempo is erg mooi. Ik denk dat het een interessant seizoen wordt.”

De inzending met nummer 67 bevestigt een triple LP Racing-campagne voor de Fanatec GT2 European Series Am-titel. Hassid wordt vergezeld door mede-nieuwkomers, Michael Doppelmayr en Elia Erhart in de #18 Audi R8 LMS GT2, terwijl de winnaar van de klasse van 2021, Leonardo Gorini, fulltime terugkeert in de #911 Porsche GT2 RS.

De Fanatec GT2 European Series begint op 1-3 april 2022 aan zijn tweede competitieseizoen in Imola, Italië.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!