GT2 European Series: LP Racing bevestigt derde inschrijving

LP Racing blijft zijn activiteiten uitbreiden voor het tweede seizoen van de Fanatec GT2 European Series. Het Italiaanse team bevestigt een derde deelname voor het hele seizoen met een nieuwe Audi R8 LMS GT2 die deelneemt aan het gevecht in de Am-klasse.

Henry Hassid, de 62-jarige voormalige Franse GT-kampioen, voegt zich bij de in Milaan gevestigde outfit voor een eerste seizoen aan boord van LP Racing’s #67 Audi. Hij migreert naar de Fanatec GT2 European Series van de Porsche Carrera Cup Frankrijk en brengt bijna twee decennia aan ervaring mee naar het team.

Dit seizoen markeert de eerste terugkeer van de Fransman naar de Audi-machines sinds 2014, toen hij de R8 LMS Ultra meenam naar de European Le Mans Series GTC-overwinning en de tweede overall in de Championnat de France FFSA GT. Hassid’s substantiële lijst met prestaties omvat ook raceoverwinningen en podiumplaatsen van de Blancpain Endurance Series, Ferrari Challenge Europe en Ferrari Challenge World Final om er maar een paar te noemen.

“Het wordt een heel goed seizoen in de GT2 European Series met een heel mooi team LP Racing. Ik was deze week de Audi GT2 aan het testen in Misano en het voelde erg goed, het tempo is erg mooi. Ik denk dat het een interessant seizoen wordt.”

De inzending met nummer 67 bevestigt een triple LP Racing-campagne voor de Fanatec GT2 European Series Am-titel. Hassid wordt vergezeld door mede-nieuwkomers, Michael Doppelmayr en Elia Erhart in de #18 Audi R8 LMS GT2, terwijl de winnaar van de klasse van 2021, Leonardo Gorini, fulltime terugkeert in de #911 Porsche GT2 RS.

De Fanatec GT2 European Series begint op 1-3 april 2022 aan zijn tweede competitieseizoen in Imola, Italië.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!