GT2 European Series: PK Carsport met twee Audi’s voor de titel

Het is die tijd van het jaar waarin de laatste voorbereidingen voor het nieuwe autosportseizoen worden getroffen. Dat is ook het geval in de ateliers van PK Carsport. Daar worden voor 2022 niet één, maar twee Audi R8 LMS GT2 klaargestoomd. Teambaas Anthony Kumpen en rijdersduo’s Bert Longin-Peter Guelinckx en Stienes Longin-Nicolas Saelens zijn vast van plan om in de Fanatec GT2 European Series hoge ogen te gooien.

Met de titel van vicekampioen mochten PK Carsport, Bert Longin en Peter Guelinckx hun eerste seizoen in de Fanatec GT2 European Series – tevens het allereerste van het kampioenschap – meer dan geslaagd noemen. “Ik ben er nog altijd trots op het feit dat we een beetje mee aan de wieg van dit kampioenschap stonden”, stelt teambaas Anthony Kumpen. “Vooral omdat ik er ook zeker van ben dat de GT2 European Series volgend seizoen enorm zal groeien.”

Met de ervaring die PK Carsport in 2021 wist op te doen zijn enige ambities gerechtvaardigd. “Vorig jaar werden we tweede, nu willen we kampioen worden”, stelt Bert Longin onomwonden. “Samen met Anthony zijn we er opnieuw in geslaagd een meer dan degelijk project op poten te zetten. Eén plus één is hier op alle gebied drie.”

Dat geldt ook voor de line-up van PK Carsport voor dit jaar. Twee schitterende en in Belgische kleuren gedecoreerde Audi R8 LMS GT2 staan in Imola aan de start van het seizoen. “Vier Belgische rijders die voor een Belgisch team een internationaal kampioenschap afwerken, dat wilden we wel extra in de verf zetten, ja”, stelt Kumpen met een brede grijns.

“Met twee auto’s kunnen we bovendien enorm snel vooruitgang boeken”, voegt Longin er nog aan toe. “Al was het maar bij het vinden van de gepaste afstellingen voor elk circuit. Dat kan cruciaal worden, want zo ontzettend veel trainingstijd is er niet.”

Peter Guelinckx deelt zonder omwegen de ambities van zijn teamgenoot. “Bert staat scherper dan ooit, en ikzelf ben de afgelopen maanden gegroeid als rijder”, weet Guelinckx. “En dat zal nodig zijn, willen we kampioen worden. Het zou best kunnen dat onze belangrijkste concurrent voor de titel onze teammaats worden. In dit kampioenschap speelt de Am-rijder een belangrijke rol, en hoewel ik meer ervaring heb met deze Audi, kan Nicolas op meer race-ervaring buigen. Dat wordt nog interessant.”

“Het is in ieder geval een mooie uitdaging”, aldus PK Carsport-nieuwkomer Nicolas Saelens. “Een internationaal kampioenschap afwerken, voor één van de beste teams van België, wat kan een mens meer willen? Het wordt in het begin nog wat wennen aan de auto, maar mijn ervaring met de Huracán Super Trofeo moet me daar wel bij helpen.”

Bovendien is Saelens vertrouwd met elk van de zes circuits op de kalender. “Inderdaad”, glimlacht de 40-jarige Ieperling. “Op drie circuits reed ik al met de Porsche Challenge, en de andere drie ken ik nog uit mijn carrière op twee wielen, toen ik het EK Superstock 1000 reed. Dat loopt wel los.”

Saelens deelt de auto met Stienes Longin, die maar wat blij is in de Fanatec GT2 European Series aan de slag te kunnen. “Al sinds ik mijn vader en Anthony in de FIA GT zag racen, wou ik ook een SRO-kampioenschap rijden”, legt Longin jr. uit. “En liefst met een auto die wat vooruit gaat. Dat is nu eindelijk gelukt, en daar ben ik best trots op. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Stienes neemt het dit jaar ook rechtstreeks tegen vader Bert op. Een zeldzaamheid. “Dat is al eerder gebeurd, en dat gaf soms vonken, ja”, stelt Stienes met de glimlach. “Maar ik denk niet dat we ons daar grote zorgen over hoeven te maken. Ons plan is om één en twee te eindigen in het kampioenschap, en in welke volgorde dat gebeurt, dat zien we dan wel aan het eind van het seizoen.”

Kalender Fanatec GT2 European Series 2022

1-3 april Imola (Ita)

20-22 mei Red Bull Ring (Oos)

2-3 juli Misano (Ita)

22-24 juli Spa-Francorchamps (Bel)

17-18 sept. Valencia (Spa)

15-16 oktober Circuit Paul Ricard (Fra)

Bron: Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!