GT2: Maserati keert terug naar de GT-competitie

Maserati is terug. Het Autodromo Varano de’ Melegari was het toneel voor het debuut van de high-performance GT2, de auto die de terugkeer van de drietand in de racerij belichaamt. De testrit op het circuit van Parma is de voorloper van een reeks evenementen die leiden tot de officiële onthulling van de auto eind juni in België, tijdens de 24 uur van Spa.

Maserati is klaar om herinneringen aan spannende GT-kampioenschappen op te halen met een hongerige nieuwe auto die de prestaties van zijn voorganger, de roemrijke en zegevierende MC12, oproept. De geschiedenis van de Drietand in de autosport is een verhaal van bijna een eeuw aan successen, van een uniek en onderscheidend DNA en van een passie die opnieuw wordt aangewakkerd door de verbondenheid van het merk met zijn krachtige erfgoed uit het verleden en het streven naar de toekomst, waarvan racen een essentieel onderdeel is.

De Maserati GT2 is snelheid, elegantie, stijl en innovatie. Een auto ontworpen om een meesterwerk van prestaties te zijn: buitengewoon en adembenemend mooi, gemaakt om de terugkeer van Maserati op het circuit te vieren. Een nieuw hoofdstuk dat eind 2022 begon met de aankondiging van zijn deelname aan het ABB FIA Formula E World Championship van 2023, aangevuld met zijn opname in de GT2 European Series, als onderdeel van de strategie die werd ontwikkeld om de Drietand terug naar het circuit te brengen.

De Maserati GT2 werd bedacht en ontworpen door Maserati engineering in samenwerking met het Centro Stile Maserati, om de voor het merk kenmerkende esthetische kwaliteitsnormen te waarborgen. Hij erft de buitengewone 463kW/630CV Nettuno V6-motor van de Maserati MC20 en tilt die naar een hoger niveau.

Tot de meest aansprekende technische specificaties behoren de gloednieuwe gepatenteerde MTC-technologie (Maserati Twin Combustion) op basis van F1-motoren, de ultralichte centrale koolstofvezelmonocoque – een uitstekende oplossing voor een goede gewicht/vermogensverhouding – en de lichtgewicht carrosserie uit volledig composietmateriaal, waarbij de aerodynamische eigenschappen ten volle worden benut om de verticale belasting te verbeteren en tegelijkertijd de beste efficiëntie op het gebied van luchtweerstand te garanderen. Er is veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de juiste balans van de aerodynamische belasting, terwijl de bodem speciaal is ontwikkeld om het beste te werken in synergie met de (verstelbare) frontsplitter en achtervleugel; de carrosserie kan snel worden verwijderd voor optimale vervanging van onderdelen; het chassis heeft een hoge torsie- en buigstijfheid.

De stuurbekrachtiging is volledig elektrisch. Alle onderdelen van de ophanging van de auto zijn specifieke raceonderdelen – er zijn verstelbare schokdempers en verstelbare anti-rollbars voor en achter. Hetzelfde geldt voor de elektronica. De sequentiële zesversnellingsbak en de paddle-shift op het stuurwiel met elektrische draaischakelaar roepen gevoelens van adrenaline op.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!