GT4 European Series: Kenny Herremans kijkt tevreden terug op Imola

Kenny Herremans deelde dit weekend het stuur van de machtige Camaro GT4 van V8 Racing met de Nederlander Dante Rappange. Het Nederlandse team heeft een lange geschiedenis van succes in de GT4 European Series en heeft zich de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in het besturen van Amerikaanse machines in het kampioenschap.

De 33-jarige Belg was een vaste waarde in de Ford Fiesta Sprint Cup en won de afgelopen vier seizoenen tweemaal het kampioenschap. Tijdens zijn debuut in Imola eindigde hij zaterdag op de 11de plaats in de Pro-Am-klasse, op zondag reedt het duo naar de vijfde plaats in de klasse en scoorden ze hun eerste punten voor het kampioenschap.

Reactie van Kenny na het weekend

“Het was voor mij zeer belangrijk om tijdens de start uit de problemen te blijven. Op deze wijze kon ik mijn teamgenoot de kans geven om in de tweede helft plaatsen goed te maken. Wij hebben door omstandigheden helaas geen pre-season testen kunnen doen en daarom heb ik aan de engineer bepaalde set-ups doorgegeven welke tijdens de race bewezen hebben de juiste te zijn. Omdat we binnen enkele weken nog gaan testen durf ik zeer ambitieus zeggen dat, zelfs in dit zeer competitief veld, er een zeer mooie groeicurve nog voor ons ligt en dat zowel ik als mijn ploegmaat Dante absoluut klaar zijn om in Paul Ricard een podium te scoren.”

De GT4 European Series gaat vervolgens naar Circuit Paul Ricard in Frankrijk voor nog eens twee races in het weekend van 3-5 juni.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

C3 Rally2 Cup: Maxime Potty wint alles! 

Door zaterdag zijn allereerste algemene zege in het nationale rallykampioenschap te veroveren werd Maxime Potty uiteraard ook winnaar van de eerste manche van de...

De clubs, hoofdrolspelers in Shell SpaItalia!

Of het bij hen nu draait om Italiaanse vier- of tweewielers, de clubs horen altijd bij de drijvende krachten van Shell SpaItalia! Hun leden...

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...
error: Content is protected !!