GTWC: Tresor by Car Collection zet twee Audi’s in

Team Tresor en Car Collection Motorsport bundelen hun krachten dit seizoen om een ​​volledige Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-campagne te ondernemen.

Het partnerschap brengt Tresor, geleid door teambaas Ferdinando Geri en Peter Schmidt’s van Car Collection samen. De gecombineerde inspanning zal strijden onder de Italiaanse vlag als ‘Tresor by Car Collection’, met een paar nieuwe Audi R8 LMS GT3 EVO 2-machines in de Sprint- en Endurance Cup-formaten.

Beide zullen als Pro-inzendingen deelnemen aan Sprint-evenementen, terwijl de Endurance-campagne zal bestaan ​​uit één Pro-auto naast een Silver Cup. De line-up van de coureurs voor de laatste is onthuld, met de jonge Lorenzo Patrese en Axel Blom samen met Hugo Valente.

Met 16 jaar is Patrese zeer waarschijnlijk de jongste coureur op de grid van 2022. De Italiaan zal dit seizoen zijn GT-racedebuut maken nadat hij vorig jaar zijn binnenlandse F4-kampioenschap heeft betwist. Patrese is de zoon van meervoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar Riccardo.

Blom is ook een nieuwkomer in de serie. De Fin zette vorig seizoen zijn eerste stappen in de GT-racerij door deel te nemen aan een handvol races van één merk, waaronder de Lamborghini Super Trofeo. Hugo Valente keerde dit seizoen terug in de sport na een afwezigheid van vier jaar, tussen 2012 en 2017 racete hij vooral in toerwagens. De komende campagne zal ook zijn eerste zijn aan het stuur van een GT.

“Ik ben enorm blij met dit project: een gedeelde visie met Peter Schmidt stelde ons in staat om Tresor by Car Collection te creëren”, aldus Ferdinando Geri. “Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS is een competitie op hoog niveau waar sterke rivalen elkaar ontmoeten.

“Sinds het begin van dit project waren we van plan om naast ervaren coureurs ook enkele jonge talenten in het veld te brengen en daarom ben ik trots op Lorenzo Patrese, Alex Blom en Hugo Valente in het team te mogen verwelkomen.”

Tresor by Car Collection zal naar verwachting de komende weken zijn Pro-line-up voor de Endurance Cup bekendmaken, evenals de configuratie van zijn Sprint-ploegen. Het nieuwe team zal aanwezig zijn op de officiële Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS testdagen op Circuit Paul Ricard van 7 tot 8 maart.

Bron: SRO Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!