Gulf 12H: Mercedes-AMG mikt op vierde overwinning tijdens IGTC-seizoensfinale

Met de Gulf 12 uur op 11 december komt er voor Mercedes-AMG Customer Racing een einde aan een succesvol Intercontinental GT Challenge-seizoen. De twaalfuursrace op het 5,281 kilometer lange Yas Marina Circuit maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de IGTC-kalender. Met 34 deelnemende auto’s is het bovendien de grootste GT3-race in het Midden-Oosten.

Na de historische lock-out van de top drie in de Bathurst 12 Hours, de 1-2 in de TotalEnergies 24 Hours of Spa en nog een eerste plaats in de Indianapolis 8 Hour is het doel voor de klantenteams duidelijk: in de vierde en laatste ronde van het seizoen mikt Mercedes-AMG opnieuw op de overwinning. In twee seizoenen zou dat al de vijfde opeenvolgende zijn, een ongeëvenaarde reeks successen in het hoogwaardige intercontinentale uithoudingskampioenschap.

Voor deze consistentie beloonde het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach zichzelf met de vroege titelwinst voor constructeurs in Indianapolis. Bovendien hebben Kenny Habul en Martin Konrad zich al verzekerd van de Pro-Am rijderstitel. In de endurancerace op het vorig jaar verbouwde circuit wordt de strijd om de algemene rijderstitel beslist. Met Daniel Juncadella (68 punten), Jules Gounon (65 punten), Raffele Marciello (50 punten) en Luca Stolz (43 punten) maken vier Mercedes-AMG-coureurs kans op de titel. Door de ingeschreven rijderscombinaties is één punt voor Juncadella echter al voldoende om de kampioenskroon te bezegelen.

Carsandcurbs.com

Bart Wouters
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Bathurst 12H: Twee klasse-overwinningen voor Audi Sport klantenteams

Vier klantenteams van Audi Sport behaalden podiumplaatsen tijdens de 2023 Bathurst 12 Hour race. De Pro-Am klasse werd gewonnen door het Australische trio Chaz...

Schubert Motorsport en Project 1 zullen met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's. Schubert Motorsport en...

GT Open: Team Motopark zet twee wagens in voor zilveren jubileum

Team Motopark heeft zijn deelname aan de International GT Open van 2023 aangekondigd met twee Mercedes AMG-auto's om zijn 25-jarig bestaan te vieren. Het...
error: Content is protected !!