HANKOOK 25 HOURS VW FUN CUP: TALRIJKE COMEBACKS IN ZICHT!

Wie geproefd heeft van de unieke sfeer van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, heeft het moeilijk om de race links te laten liggen. Het bewijs: op de uitgebreide deelnemerslijst van de editie 2019 maken verschillende rijders een onvermijdelijke terugkeer!

Rijders die op professioneel gebied te druk in de weer zijn, of niet de mogelijkheid of ambitie hebben om zich voor een volledig seizoen te engageren, zijn uiteraard aanwezig op het mooiste circuit ter wereld van 12 tot 14 juli voor de belangrijkste race van het seizoen.

Pascal Raes maakte tot vorig seizoen het mooie weer bij SP Racing, met zijn teamgenoot Sébastien Incardona, maar besloot om eind vorig seizoen zijn helm op te bergen. Niet voor lang! Hij vervoegt het kamp van Acome Racing om het team van de #4 Acome Racing te vervolledigen, naast Frédéric Delhez, Nicolas Fedorenko, Reiner Weisshaupt en Tim Sommerlath.

We blijven bij Acome, waar Didier Van Dalen zijn terugkeer maakt in de discipline. De man die zijn sportieve carrière begon in de VW Fun Cup en onlangs erg druk bezig was met de lancering van het nieuwe Kronos Porsche Centre in Louvain-la-Neuve, kon niet weerstaan aan het aanbod van Pierre en Gilles Piron. Hij zal uitkomen op de #426 Acome Racing, waar Martin Leburton andere oorden opzoekt en Damien Coens zijn plaats zal innemen. De gewezen VW Fun Cup-kampioen keert dus eveneens terug en zal een auto besturen die zonder twijfel tot de outsiders mag gerekend worden! 

Patrick van Impe concentreert zich in de VW Fun Cup powered by Hankook de laatste tijd vooral op de ondersteuning van zijn zoon Timo, die dit jaar ingeschreven staat op de #424 Groupe Lemoine by M3M. De Brusselaar is echter niet vergeten wat de 25 Hours hem op sportief gebied heeft opgeleverd. Hij won de langste race ter wereld tweemaal, in 2011 en 2015, en vormt eens te meer een team met zijn kameraad Amin Bentchikou. Ook hij maakte deel uit van het team bij de twee successen van de #216 ASH/PVI. Het startnummer zal niet veranderen, maar de teamnaam is voortaan M3M Arabian Sun Horses, met verder Philippe Lemoine aan boord.

Steve Vanbellingen telt verschillende deelnames in de 25 Hours en maakt een comeback naar de Ardennen. De ex-winnaar van de 12 Uur van Spa BTCS (in 2010) vormt een team dat voornamelijk bestaat uit… rallyrijders. Jimmy Dhondt, Alexandre Oancea, David Holiviers en Samuel Di Giovanni versterken ‘Mister Stand 21’ op de #46 de Protection Unit. 

Deze lijst kan onmogelijk volledig zijn, maar afsluiten doen we met de deelname van Alexis van de Poele. De zoon van de ex-F1-rijder – en nog altijd recordhouder van het aantal zeges in de Total 24 Hours of Spa – wordt ingezet op de Biplace #365 Carpass LRE by DRM, een van de favorieten in de categorie. Hij krijgt als teamgenoten Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Edouard de Braekeleer, Philippe Reynens, Gautier Engisch en Jean-Luc Heymans.

Voor ieder van hen geldt dezelfde boodschap: welcome back!  

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!