Het doek valt over de Ford Fiesta Sprint Cup, afspraak in 2021!

Naar aanleiding van de COVID 19-situatie in Nederland heeft V-Max Racing Management, helaas moeten besluiten het raceseizoen 2020 te beëindigen zonder Finale Races, die waren voorzien op TT Circuit Assen. Uiteindelijk werden er onder moeilijke omstandigheden 3 race-weekends en toch liefst zeven races georganiseerd. Het was anders dan alle andere jaren, podiumprocedures zonder crew, geen publiek of sponsors in de paddock en vrienden of andere fans uitnodigen was evenmin mogelijk.

Op de piste kregen we gelukkig close racing te zien en werd er hard gestreden voor de overwinningen en de punten in de verschillende Belgische kampioenschappen.

Normaal gesproken worden de kampioenen elk jaar tijdens het kampioenenfeest in Breda in de bloemetjes gezet, maar ook hier geen eindfeest, wel kampioenen!

In het algemeen klassement gaat Kenny Herremans voor een tweede titel in de Ford Fiesta Sprint Cup en hij won van nieuwkomer Tomas De Backer en Dylan Derdaele. Het is deze Tomas De Backer die zich de sterkste toonde in de Junior-klasse, maar hij diende steeds rekening te houden met Milan De Laet, die andere neofiet. Ruben Valckenaere tekende voor een knappe 3de plaats en dat is op zich een overwinning, indien men zich zijn moeilijke revalidatie herinnert, na een verkeersongeval, einde 2018.

Kenny Herremans

In het Ford Dealer Team Championship gaat ook FordStore Feyaerts voor een tweede kroon. Ford Peerlings Pelt eindigt 2de en 3de.

Wat 2021 betreft wordt er nog gewerkt aan een definitieve kalender. Het is de bedoeling dat er voor zes meetings wordt gegaan, met start van het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup in april en de finale in oktober. Naast afspraken op Circuit Zolder, Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen zijn zeker twee meetings voorzien op wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’!

Persbericht: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!