Het duo van Splunteren-Hartog met een ‘officiële’ Porsche in de Virtual Belcar Series

Hoewel de ‘echte’ races om de welbekende gezondheidsredenen even op pauze staan, wil dat niet zeggen dat de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux met hun duimen zitten te draaien. Een groot deel onder hen trainen regelmatig op een simulator en kerels als Max van Splunteren en Jesse van Kuijk nemen ook deel aan de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition. Deze zaterdag krijgen ze er trouwens het gezelschap van Loek Hartog, de ‘lokale gastrijder’ bij de Belgische manche van deze virtuele Supercup. Maar daar blijft het niet bij!

“Sommige van onze rijders krijgen het dit weekend inderdaad druk”, grijnst Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Na hun aanwezigheid op de virtuele versie van het circuit van Spa-Francorchamps op zaterdag, om er deel te nemen aan de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition, vertegenwoordigen onze regerende kampioen Max van Splunteren en onze Junior 2020 Loek Hartog ons tijdens de eerste race van de Virtual Belcar Series.”

De twee jonge Nederlanders zullen uiteraard een Porsche 911 GT3 Cup van 485 pk besturen, een bolide die deel uitmaakt van de Belcar 2-categorie in het Belgische endurancekampioenschap. Dit model is tevens ook één van de twee auto’s, samen met de Porsche Cayman GT4 Clubsport, die kan worden ingezet in de Porsche Endurance Trophy die deel uitmaakt van de Belcar.

Deze zondag zijn van Splunteren en Hartog dus de officiële vertegenwoordigers van het TAG HEUER Porsche Carrera Cup Benelux E-team in de virtuele endurancerace.

“Ik heb al een paar uithoudingswedstrijden op iRacing afgewerkt, het platform dat ook bij deze eerste race van de Virtual Belcar Series zal worden gebruikt”, legt Max van Splunteren uit. “Ik heb dus wel wat ervaring als het gaat om het benzineverbruik, het bandenbeheer, en het elkaar helpen als je met meerdere rijders aan de slag gaat. Ik hoop dat ons dat van pas zal komen. Het niveau zal heel hoog liggen, met een paar echte specialisten van de simracerij aan de start, maar Loek en ik hopen toch om in de Belcar 2-categorie voorin te kunnen meedraaien.”

De race, die zal worden voorzien van Engels commentaar, is live te volgen op het YouTube-kanaal Simracersworld TV. De kwalificaties starten om 17u15, de start van de race over 125 minuten is om 18 uur. Klaar om het officiële team van de Porsche Carrera Cup Benelux aan te moedigen? Afspraak zondagavond!

Timing zondag 26 april 2020

15u00 Vrije trainingen

17u15 Kwalificaties (live op het YouTube-kanaal Simracersworld TV)

18u00 Start van de race (125 minuten, live op het YouTube-kanaal Simracersworld TV)

Volledige deelnemerslijst:  https://belcar.eracingseries.be/entries/1

Bron: Porsche Carrera Cup Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!