Het zesde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup komt eraan!

Zoals eerder werd aangekondigd door V-Max Racing Management zullen we in 2023 het zesde seizoen beleven van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup! Dat zesde jaar zal tijdens het weekend van 14,15 en 16 april op gang worden geschoten met de traditionele Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort!

Na vijf jaar Ford Fiesta Sprint Cup maken ze er bij V-Max Racing Management geen geheim van dat de Ford Fiesta Sprint Cup stilaan toe is aan herbronning. In afwachting van iets nieuws – een leefbaar alternatief voor de klassieke verbrandingsmotor – leek het wenselijk, zeg maar verstandiger om een soort overgangsperiode te beleven en dus in 2023 een zesde seizoen te organiseren van de Ford Fiesta Sprint Cup!

“En wij sluiten niet uit dat er zelfs een zevende editie komt,” stelt meteen Dick van Elk van V-Max Racing Management. “We beseffen dat elektrisch racen niet zo eenvoudig is. Het blijft bijvoorbeeld een open vraag of we zullen kunnen beschikken over voldoende technische middelen om te mogen spreken van een redelijk aantrekkelijk startveld. Dus, ja, indien nodig gaan we in 2024 verder met de Fiesta Cup! Het zou alvast potentiële teams en rijders helpen om hierin te blijven investeren. Er verschenen afgelopen seizoen af en toe minder auto’s aan de start en dat had vaak veel te maken met rijders die parallel nog deelnamen aan andere kampioenschappen, waarvan de kalenders overlapten met die van de Fiesta Cup. Dat toont dat jongens die bij ons vooraan meedraaien zich in de kijker rijden en worden opgepikt door andere promotoren en aldus elders aan de slag gaan. De Ford Fiesta Sprint Cup bewijst hiermee eens te meer dat het een ideale kweekvijver is en blijft. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat we in 2023 opnieuw nieuwe namen zullen zien opduiken, die het opnemen tegen gevestigde waarden.” 

Tomas De Backer

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft met zijn 150 pk én formule met twee sprints van dertig minuten inderdaad getoond dat het de ideale formule is voor coureurs met weinig, zeg maar geen ervaring of die na de karting niet genoeg centen vinden voor de peperdure éénzitterij. We denken hierbij aan Loek Hartog, Colin Caresani, Daan Pijl, Rik Koen, Dante Rappange, Laurens de Wit, Kenny Herremans of Nathan Vanspringel die hier de stiel leerden en zich mochten opmaken voor een overstap naar een andere, zwaardere klasse. Ook van ver over de grenzen van de Benelux hebben ondertussen jonge rijders hun zinnen gezet op de Ford-merkencup en dan citeren we in één adem Pool Alan Czyz, Amerikaan Ellis Spiezia of Fin Veeti Rajala! Het was overigens deze 16-jarige Czyz die in de allerlaatste race van het jaar de Dutch Belgian Super Star won van Senna van Soelen en Tomas De Backer, zeg maar de Belgisch-Nederlandse kampioen! Het is die Dutch Belgian Super Star die in 2023 als maatstaf zal gebruikt worden.

“Door voortaan punten toe te kennen volgens een algemeen klassement België-Nederland gaan we de onderlinge strijd tussen alle deelnemers behoorlijk aanscherpen,” vervolgt de grote baas van V-Max Racing Managament. “Op de piste telt voortaan elke plaats en gaat elke rijder iedereen beschouwen als een échte rivaal en zich niet zomaar gewonnen geven, want dat staat voor elke Belgische én Nederlandse rijder gelijk aan winst of verlies van kostbare punten.”

Ford Fiesta 2019
Ford Fiesta 2019

Net zoals afgelopen jaar zijn er in de Ford Fiesta Sprint Cup zeven meetings voorzien, met telkens twee races van dertig minuten. Vier keer in Nederland en drie keer in België, waarvan één keer op Circuit Zolder. Enkel voor de twee ontmoetingen op Spa-Francorchamps delen de Fiesta’s gedurende het volledige weekend de track time met de Mazda MX5 Cup, zij het met een aparte start – dertig seconden verschil – en volledig gescheiden klassementen. Traditioneel valt het doek over de Ford Fiesta Sprint Cup in het kader van de Supercar Madness Finale Races op TT Circuit Assen, beter bekend als The Cathedral of Speed!

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2023

14-15-16 april : Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort

2-3-4 juni: Spa Euro Races – Circuit Spa-Francorchamps

7-8-9 juli : Zolder Superprix – Circuit Zolder

11-12-13 augustus : Jack’s Racing Day – TT Circuit Assen

14-15-16-17 september : Trophy of the Dunes – Circuit Zandvoort

13-14-15 oktober : Racing Festival – Circuit Spa-Francorchamps

27-28-29 oktober : Supercar Madness Finale Races– TT Circuit Assen

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!