Historic Grand Prix: Warme oproep van directeur Harry Steegmans

Het coronavirus gooide vorig seizoen roet in het eten voor de evenementen in alle sectoren, ook Circuit Zolder bleef niet gespaard. Met heel wat kunst- en vliegwerk moesten de meeste kampioenschappen verschuiven en plaatsvinden achter gesloten deuren. In tijden van corona zagen veel teams hun inkomen wegvallen maar ook circuits met minder of geen financiële steun zaten met de handen in het haar. Nu het ergste wat betreft het coronavirus achter de rug lijkt en er langzamerhand wat versoepelingen worden doorgevoerd, kunnen wij ‘de gepassioneerde autosportliefhebber’ Circuit Zolder een hart onder de riem steken.

Blitse wagens, een brok racegeschiedenis en de gekende Circuit-Zolder-event-sfeer: dit is vintage fast moving history! De Historic Grand Prix dit weekend en Circuit Zolder zijn al jarenlang beste vrienden. Zorgvuldig geselecteerde klassiekers worden op zondag per klasse aan het publiek gepresenteerd in een speciale Concours d’Élégance. De paddock zal gevuld worden met pareltjes van weleer. 

In de Belcar Historic Cup komen oldies zoals een Austin Healy, Ford Sierra Cosworth, Porsche 964, Lotus Elan, Mazda RX3…samen met nog oudere oldtimers op de baan. 

Met de Rush Drivers Collective verwelkomen wij talloze bloedmooie eenzitters. Dit gaat van Historic Formula Ford wagens tot Historic Formula 1 bolides. Deze zijn te bewonderen in de paddock gedurende het hele weekend en tijdens 2 tracksessies op zondag.

Verder zullen twee races van het Belcar Endurance Championship verreden worden, de race op zaterdag vervangt namelijk de race die in Spa omwille van noodweer niet gereden kon worden. In deze uithoudingsraces zie je een gevarieerd veld van GT’s en proto’s. 

DIRECTEUR HARRY STEEGMANS

Beste Leden, Auto en Motorsportliefhebbers,

Graag een woordje van jullie vertrouwde Circuit! Afgelopen 18 maanden was het zeer moeilijk voor de evenementen in alle sectoren. We hebben daardoor ook serieus moeten besparen op verschillende domeinen, maar stilletjes aan geraken we er als circuit ook terug uit. En dit dankzij jullie, door de trouwe leden van Circuit Zolder, door de bezoekers van onze evenementen, door de steun van onze vaste partners en het vertrouwen van onze deelnemers. Voor ieder van jullie onze oprechte dank.

We zijn er dit jaar erin geslaagd om weer leuke evenementen te laten doorgaan, zoals de DTM deze maand, de Supercar Madness en nog enkele andere. We hebben dit steeds op een volgens de wet opgelegde protocol georganiseerd, dit heeft ons geld en energie gekost, maar toch waren we zeer verheugd toeschouwers op ons domein te verwelkomen.

We staan nu aan de vooravond van ons volgende evenement, de Historic Grand Prix. Deze zal weer volgens de wettelijke Covid regels voor massa evenementen geldig sinds 13 augustus doorgaan (https://www.vlaanderen.be/evenementen-met-covid…).

Graag hadden we jullie hier een manche van de Masters laten zien, maar deze is spijtig genoeg vorige week door de organisatie van de Masters gecanceld, met als reden de moeilijke situatie van vele Britse teams door Covid en Brexit regels.

Wij als Circuit Zolder zijn dag en nacht bezig geweest om er toch een top weekend van te maken, en hebben enkele gelijkwaardige alternatieven in de plaats gevonden. Wij hopen jullie dan ook te mogen verwelkomen dit weekend op ons domein Terlaemen.

Tot slot deel ik graag met jullie mijn passie voor onze mooie sport!

Laten we samen genieten van wat nu voorlopig al kan en mag!

Sportieve groeten,

Team Zolder

Directeur Harry Steegmans

Met Covid Safe Ticket of Europees Corona-certificaat & identiteitskaart

Er zijn twee manieren waarop racefans, IN HET BEZIT VAN HUN IDENTITEITSKAART, de Historic Grand Prix op Circuit Zolder kunnen bijwonen: met een Covid Safe Ticket of met een Europees Coronacertificaat dat je misschien hebt aangevraagd en uitgeprint om te reizen. Beide zijn hetzelfde en werken met QR-codes die automatisch op je smartphone verschijnen via de CovidSafeBE-app. Een negatieve PCR-test van meer dan 48 uur geeft een rood licht als de QR-code van je Covid Safe Ticket wordt gescand aan de ingang van een evenement (terwijl diezelfde code maar dan zogezegd op het Europees Corona-certificaat groen licht zal geven in de luchthaven om te kunnen reizen).

Timing Historic Grand Prix 2021

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!