Historic Grand Prix Zandvoort: Ook tweede dag groot succes

Zoals aangekondigd waren er wel de nodige regenbuien, maar het publiek genoot volop van de tweede dag van de Historic Grand Prix Zandvoort. Diverse klassen hadden al hun eerste races van het weekeinde, terwijl er voor andere categorieën nog de kwalificatie op het programma stond. Ook de diverse demonstraties waren goed voor veel spektakel.

De eerste race van het weekeinde was die voor de FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars, waarin de Zwitser Bruno Weibel met zijn Lotus 22 als eerste geklasseerd werd. Ook de Historic Grand Prix Cars werkten hun eerste wedstrijd af. Na een spannende strijd ging hier de overwinning naar de Brit Andy Middlehurst met een Lotus 25 R4, die William Nuthall met een Cooper net voor wist te blijven. De Oostenrijker Manfred Pledl won met zijn Ford Escort RS 1600 de race van het State of Art NK GTTC, voor de Nederlander Marcel Frijlink met een identieke auto. De race van het Catawiki NK Historische Toerwagens en GT’s werd vanwege de zware regenval grotendeels achter de safety-car verreden en ook vroegtijdig afgevlagd, omdat de omstandigheden te slecht waren om de wedstrijd normaal te kunnen voortzetten. Hier kwam Patrick Shovlin in een Jaguar E-Type als winnaar uit de bus, voor het duo René de Vries/Kevin Abbring met een Mini Cooper S.

Een van de hoogtepunten was uiteraard de race voor het FIA Masters Historic Formula 1 Championship, waarin de Amerikaan Kyle Tilley met zijn Ensign MN177 de overwinning binnenhaalde. In de FIA Historic Formula 3 European Cup ging de overwinning naar de Deen Christian Olsen, die vorig jaar tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort ook al de eerste editie van deze competitie op zijn naam schreef. De Historic Formula 2-race resulteerde, na een zinderende slotfase, in een overwinning voor Matthew Watts, terwijl Julian Thomas en Calum Lockie als afsluiting van de dag de 75 minuten lange wedstrijd voor de Masters Gentlemen Drivers op hun naam schreven.

Naast de kwalificaties en races waren er opnieuw fraaie demonstraties van BMW en Porsche, terwijl ook de auto’s uit de Grands Prix van 1961 en 1952 een eigen demonstratiesessie kenden.

Op zaterdagavond was er zoals ieder jaar de traditionele parade van raceauto’s van het circuit naar het centrum van Zandvoort, waar de auto’s over een speciaal afgezet parcours een tweetal ronden aflegde. Daarna stonden de auto’s opgesteld, waarbij bezoekers ze van nabij konden bekijken. Elders in Zandvoort, op de Boulevard de Favauge, werd ter gelegenheid van de Historic Grand Prix een fototentoonstelling geopend met werk van autosportfotograaf Chris Schotanus. Deze is nog tot november te zien. In het Zandvoorts Museum is er tenslotte, ook tot november, een expositie over de Grand Prix-historie van Circuit Zandvoort.

Bron: Historic Grand Prix

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!