Historic Grand Prix Zandvoort: Ook tweede dag groot succes

Zoals aangekondigd waren er wel de nodige regenbuien, maar het publiek genoot volop van de tweede dag van de Historic Grand Prix Zandvoort. Diverse klassen hadden al hun eerste races van het weekeinde, terwijl er voor andere categorieën nog de kwalificatie op het programma stond. Ook de diverse demonstraties waren goed voor veel spektakel.

De eerste race van het weekeinde was die voor de FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars, waarin de Zwitser Bruno Weibel met zijn Lotus 22 als eerste geklasseerd werd. Ook de Historic Grand Prix Cars werkten hun eerste wedstrijd af. Na een spannende strijd ging hier de overwinning naar de Brit Andy Middlehurst met een Lotus 25 R4, die William Nuthall met een Cooper net voor wist te blijven. De Oostenrijker Manfred Pledl won met zijn Ford Escort RS 1600 de race van het State of Art NK GTTC, voor de Nederlander Marcel Frijlink met een identieke auto. De race van het Catawiki NK Historische Toerwagens en GT’s werd vanwege de zware regenval grotendeels achter de safety-car verreden en ook vroegtijdig afgevlagd, omdat de omstandigheden te slecht waren om de wedstrijd normaal te kunnen voortzetten. Hier kwam Patrick Shovlin in een Jaguar E-Type als winnaar uit de bus, voor het duo René de Vries/Kevin Abbring met een Mini Cooper S.

Een van de hoogtepunten was uiteraard de race voor het FIA Masters Historic Formula 1 Championship, waarin de Amerikaan Kyle Tilley met zijn Ensign MN177 de overwinning binnenhaalde. In de FIA Historic Formula 3 European Cup ging de overwinning naar de Deen Christian Olsen, die vorig jaar tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort ook al de eerste editie van deze competitie op zijn naam schreef. De Historic Formula 2-race resulteerde, na een zinderende slotfase, in een overwinning voor Matthew Watts, terwijl Julian Thomas en Calum Lockie als afsluiting van de dag de 75 minuten lange wedstrijd voor de Masters Gentlemen Drivers op hun naam schreven.

Naast de kwalificaties en races waren er opnieuw fraaie demonstraties van BMW en Porsche, terwijl ook de auto’s uit de Grands Prix van 1961 en 1952 een eigen demonstratiesessie kenden.

Op zaterdagavond was er zoals ieder jaar de traditionele parade van raceauto’s van het circuit naar het centrum van Zandvoort, waar de auto’s over een speciaal afgezet parcours een tweetal ronden aflegde. Daarna stonden de auto’s opgesteld, waarbij bezoekers ze van nabij konden bekijken. Elders in Zandvoort, op de Boulevard de Favauge, werd ter gelegenheid van de Historic Grand Prix een fototentoonstelling geopend met werk van autosportfotograaf Chris Schotanus. Deze is nog tot november te zien. In het Zandvoorts Museum is er tenslotte, ook tot november, een expositie over de Grand Prix-historie van Circuit Zandvoort.

Bron: Historic Grand Prix

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!