Historic Grand Prix Zolder: Dubbel voor Russell Racing, Red Ant Racing triomfeert bij de GT’s

Russell Racing met Jeffrey Van Hooydonk, Frank en Hans Thiers hebben ook de tweede race van het weekend op zak! Al lag de Norma van Krafft Racing na drievierde wedstrijd aan de leiding, maar ook deze keer bleef het trio Longin-Longin-Corten niet gespaard van pech. De Porsche 992 van Red Ant Racing (Ayrton, Yannick en Bert Redant) kwam als tweede onder de zwart-wit geblokte door en pakte daarmee ook meteen de volle buit bij de GT’s. Guy Verheyen, Philipp Schlegel en Chris Mattheus vervolledigde het algemeen podium met de T2 Racing Norma.

In de vroege namiddag werd het startsein gegeven voor de vierde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Vijfentwintig wagens, ondergebracht in vier categorieën zouden 125 minuten lang strijden voor overwinning.

Jeffrey Van Hooydonk, Frank en Hans Thiers

Van Hooydonk mocht opnieuw de Russell Racing Norma M20C vanaf pole laten vertrekken. Naast hem stond de Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo mee op de eerste rij. De start verliep ook deze keer vlekkeloos voor het hele peleton, de Krafft Racing Norma nam meteen het voortouw met Stienes Longin als tweede in de Krafft Racing Norma. Na een stuurfout van de Russell Norma slaagt Longin er in de tweede ronde in om de leiding over te nemen. Ook Koen De Wit had na enkele ronden het tempo te pakken en draaide keer op keer de snelste rondetijd. Maar na eenderde wedstrijd parkeert De Wit de Mc Donald’s Racing Norma in de pitlane met technische problemen.

Christoff Corten, Bert en Stienes Longin

Na de eerste wissels kan Christoff Corten verder uitlopen op Frank Thiers tot een volle minuut. Maar wanneer Corten het stuur doorgaf aan Stienes Longin voor de laatste stint, komt de PK Carsport bolide opnieuw stil te staan op de sacramentsheuvel door problemen met de aandrijfas. Na de pech van gisteren zagen de Rocket boys opnieuw de zege aan hun voorbij gaan.

Ayrton, Yannick en Bert Redant

Ook deze keer kwam de Belgium Racing Porsche 992 van Nicolas Saelens en Dylan Derdaele niet verder dan een vierde plaats algemeen en tweede in de GT-klasse. De familie Redant kon van bij de start de leiding in de klasse claimen en lieten duidelijk zien wie er domineerde in vierde wedstrijd van het kampioenschap. Het brons in de divisie ging ook naar de #97 van Belgium Racing met Koen en Kris Wauters achter het stuur van de Porsche 992.

Koen en Kris Wauters

Voor Red Ant Racing was het dubbel feest op zondag, want ook de Porsche Cayman met Sven Van Laere, Jimmy De Breucker en Davy Vandekerckhove reden naar de overwinning in de GTB. De Q1 Trackracing EMG Motorsport (Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau) en de Sparx Group Porsche Cayman (Frank en Gregory Stevens) kleurden het podium verder in.

Sven Van Laere, Jimmy De Breucker en Davy Vandekerckhove

TA, de BMW van Pricon Racing met Jan Von Kiedrowski en Marco Petry wonnen uiteindelijk de slag om het goud van Jochen en Xavier Stevens (BMW M2 CS Racing). De prachtige QSR Racing Audi van Joël Uylenbroeck, Jurgen van den Broeck en Yevgen Sokolovskiy stonden net als gisteren op het laatste schavot van het podium.

Joël Uylenbroeck, Jurgen van den Broeck en Yevgen Sokolovskiy
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!